Palestijnse islamistische terrorist raakt Israëlisch staatsburgerschap kwijt

De 20-jarige Palestijnse terrorist Alla Zayud glimlachend in de Rechtbank:
“Ik heb niks gedaan. Ik ben geen terrorist.” [bron]

Een uit de stad Umm al-Fahm afkomstige Arabische terrorist met een Israëlisch staatsburgerschap zal dit staatsburgerschap kwijtraken. Dat werd vandaag beslist door de districtsrechtbank in Haifa. De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, Arie Deri, had de rechtbank om deze stap verzocht.

In oktober 2015 was Alla Zayud met zijn auto in een groep mensen gereden. De slachtoffers stonden aan een bushalte te wachten, nabij Gan Shmuel op de autoweg 65 in het noorden van Israël tussen Hadera en Afula, toen de terrorist met zijn auto opzettelijk op hen inreed.

Daarbij raakte een vrouwelijke soldaat zwaargewond en nog een andere soldaat werd door de auto aangereden. Daarna stapte de terrorist uit en viel de al gewonde vrouwelijke soldaat en twee andere mensen aan met een mes. De terrorist werd in juni 2016 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar.

Volgens de beslissing van de rechtbank in Haifa van vandaag zal in oktober 2017 het Israëlisch staatsburgerschap van de terrorist worden afgenomen. Daarna zal hij een verblijfsvergunning krijgen, die regelmatig en na beoordeling door de rechtbank verlengd kan worden.

De beslissing werd als volgt door de rechtbank gemotiveerd:

“Het afnemen van het staatsburgerschap is een gepaste stap. Iedere burger heeft behalve zijn rechten ook plichten. Een van deze plichten is een zeer belangrijke plicht, de plicht tot trouw aan de staat, waaronder ook de verplichting geen terreuraanslagen tegen de burgers of de veiligheid van de staat te plegen. Men mag het een burger niet toestaan andere burgers te schaden of in hun eer te kwetsen. Wie daartoe d.m.v. een terreuraanslag besluit, trekt zichzelf terug als behorende tot burger van de staat. Zayud heeft zijn vrijheid ervoor misbruikt door terreur de veiligheid van het land te schenden en de burgers te schaden.”

Daarbij noemde de rechter de namen van de desbetreffende slachtoffers van de aanslag in oktober 2015 die de terrorist wilde doden.

door NAI Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel “Terrorist wird israelische Staatsbürgerschaft entzogen” op Israel Heute van 6 augustus 2017.

2 gedachtes over “Palestijnse islamistische terrorist raakt Israëlisch staatsburgerschap kwijt

Reacties zijn gesloten.