Palestijnse mensenrechtenbeweging veroordeelt acties van Qassam Brigades in Gaza (Hamas)

Palestijnen slagen andere Palestijnen met stokken en geweerkolven in elkaar. Gaza City, september 2007: Hamas slaags met rivaal in de terreur met name hun broeders van al-Fatah (van Mahmoud Abbas). Die broedertwist woedt tot op heden in alle hevigheid onverminderd verder en maakt de facto deel uit van de Palestijnse cultuur van haat en geweld.

Het Palestijnse PCHR (Palestinian Center for Human Rights) veroordeelt scherp de acties van leden van de al-Qassam Brigades, het doodseskader van Hamas dat de Gazastrook al tien jaar heel alleen controleert. De Qassam militieleden sloegen onlangs een oudere man in elkaar en braken zijn handen in Deir al-Balah, Gaza.

Op maandag 31 juli 2017 waren Abed al-Rahman Ahmed Barakah (59) uit Deir al-Balah en zijn zonen enkele jonge mannen aan het trainen in een paardenclub die hij bezit in het al-Bassa gebied ten noordwesten van Deir al-Balah toen zowat 30 gemaskerde mannen van de Qassam Brigades de club binnenvielen en de eigenaar in elkaar sloegen. “Dit is wat je krijgt als je de al-Qassam Brigades vervloekt,” vertelden de militanten hem.

Aan de basis van het incident lag een intern geschil onder Palestijnen waarop Hamas een oplossing had opgelegd aan de eigenaar van een paardenclub. Maar die wilde er zich niet bij neerleggen. Vandaar de gewelddadige interventie van de Brigadisten van Hamas. Dat soort intimidatietechnieken van Hamas in Gaza zijn schering en inslag in de Strook.

Overigens past al-Fatah van PA-president Mahmoud Abbas die de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever, exact dezelfde technieken toe. Echter de zelfbenoemde “pro-Palestijnse” organisaties slagen er op de een of andere wijze in om nooit incidenten van dergelijke repressieve aard te vermelden. Ook de westerse pers bericht hier nooit over. Hoe zou dat toch komen?

Het antwoord is simpel: omdat het hier gaat om interne daden van haat en geweld tussen Palestijnen onderling en geen Jood en ook Israël daar iets mee te maken hebben. En ja, dan heeft het nulkommanul nieuwswaarde in het Westen. Pech voor de Palestijnse burgers die moeten leven onder de repressie en dictatuur van hun eigen zelfgekozen leiders. Eigen schuld dikken bult.

Overigens is de Palestijnse mensenrechtengroep PCHR ook niet erg zuiver op de graat. Raji Sourani, stichter (in 1995) en tot op heden directeur van de PCHR, gaf in een interview toe dat hij een gevangenisstraf van drie jaren heeft uitgezeten [1979-1982] die hem werd opgelegd door een Israëlische rechtbank die hem verooroordeelde voor lidmaatschap van de illegale marxistische terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP)…

Advertenties