Door Europa gefinancierde Palestijnse NGO’s promoten het ‘recht’ om vergoed te worden voor terreur tegen Israël

Door Europa gefinancierde Arabische niet-gouvermentele organisaties (NGO’s) spelen een actieve rol in de campagne die het beleid van de Palestijnse Autoriteit (PA) om veroordeelde terroristen en hun families te vergoeden, wat in tegenspraak is met het beleid en de mensenrechten van hun respectievelijke donoren, bericht aldus het in Jeruzalem gevestigde onderzoeksinstituut NGO Monitor.

De Palestijnse Autoriteit betaalt al vele jaren maandelijks salarissen en of bonussen uit aan de nabestaanden van omgekomen terroristen of aan veroordeelde terroristen in gevangenschap en of aan hun families. De grootte van die lonen en of bonussen is afhankelijk van hoe lang ze achter de tralies zitten en aan de omvang en het impact van hun misdrijven. Hoe meer Joden door de terrorist werden gedood in een aanslag hoe hoger de verdienste wordt voor de terrorist of voor zijn familie. Sommige terroristen die meer dan 30 jaar in een Israëlische gevangenis zijn opgesloten ontvangen bijna 2800 euro per maand, aldus een bericht van Missing Peace.

Onderzoek van NGO Monitor toont aan dat de zelfbenoemde mensenrechten NGO’s Palestinian Center for Human Rights (PCHR), Al-Haq, Hurryyat en Al-Dameer argumenteren dat elk oponthoud op bevriezing in het betalen van deze salarissen, een schending vormen van het internationaal recht en een aanfluiting zijn van de “rechten” van de terroristen.

Voorzitter van NGO Monitor  professor Gerald Steinberg schreef op 2 aug. 2017:

“In scherp contrast met de beweerde mensenrechten missies van de genoemde organisaties, ontvangen een aantal Palestijnse NGO’s Europese overheidssubsidies en benadrukken  zij dat terroristen een ‘recht’ hebben om salarissen te ontvangen en dat een opschrorting van deze uitbetalingen een schending is van het internationaal recht. NGO ambtenaren stellen ook nooit de wettigheid van Palestijns geweld in vraag en sommige van hun verklaringen kunnen geïnterpreteerd worden als nauwelijks verhulde dreigementen om te voorkomen dat een einde wordt gemaakt aan de betalingen.”

Op 25 juli ’17 noemde Raji Sourani, de directeur van de Palestijnse ‘mensenrechtenorganisatie PCHR, die zelf veroordeeld werd voor zijn lidmaatschap van de marxistische terreurgroep Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), het besluit om de betalingen aan terroristen te stoppen “schokkend” en voegde eraan toe: “Dit is illegaal, immoreel en schendt het Basis Recht en de internationale mensenrechtenwet.”

Hallel Yaffa ArielZo bijvoorbeeld ontvangt de familie van de terrorist Mohammed Tarayeh, die in Hebron op 30 juni 2016 het 13-jarige meisje Hallel Yaffa Ariel doodstak in haar bed en die daarna werd uitgeschakeld door bewakingsagenten, maandelijks 350 dollars van het Palestijnse ‘Martelaren Fonds’. Hoe Sourani de vergoeding voor messentrekker Tarayeh kan rijmen met een ‘recht’ om voor dergelijke wrede kindermoord vergoed te worden, zal voor ieder ander weldenkend en beschaafd individu voor altijd een raadsel blijven.

Shawan Jabarin, de directeur van de Palestijnse NGO Al-Haq , die eveneens bewezen banden heeft met de PFLP terreurgroep, zei op 7 juli ’17 dat “als hun rechten worden afgebouwd stevenen we af op een echte crisis in de Palestijnse maatschappij en liggen we op koers voor een explosie.” De NGO’s Hurryyat en Al-Dameer hebben soortgelijke verklaringen uitgegeven. Elk van deze NGO’s ontvangen subsidies van het Human Rights and International Humanitarian Law Secretariat, een gezamelijk NGO financieringsmechanisme van de regeringen van Denemarken, Zweden, Zwitserland en… Nederland. Al-Haq en PCHR worden tevens gefinancierd door Noorwegen.

Als donoren van de Palestijnse Autoriteit, ontkennen de Europese Unie en Noorwegen dat zij opzettelijk de salarissen van Palestijnse gevangenen financieren en hebben dit ook veroordeeld. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland hebben gelijkaardige maatregelen genomen om te onderzoeken of om de betalingen aan veroordeelde terroristen te stoppen, terwijl in de Verenigde Staten, met de voorgestelde Taylor Force Wet buitenlandse hulp aan de PA zouden worden ontzegd tot de betalingen van salarissen worden stopgezet. Dat wetsontwerp werd genoemd naar de veteraan en voormalig officier van het Amerikaanse leger, de 28-jarige Taylor Force, die op 8 maart 2016 werd vermoord tijdens een terreuraanslag in de haven van Jaffa (Tel Aviv). De nabestaanden van de terrorist ontvangen sindsdien een aanzienlijke maandelijkse vergoeding, feit waar de VS zich klaarblijkelijk om ergeren.

Professor Steinberg concludeert:

“Regeringsoppositie tegen het beleid van het betalen van salarissen aan veroordeelde terroristen van de Palestijnse Autoriteit moet vanzelfsprekend zijn en hetzelfde zou moeten gelden voor de mensenrechten NGO’s die ze financieren. Deze organisaties moeten de fundamentele tegenstelling erkennen tussen mensenrechten en het incentivizeren van terrorisme door middel van het beleid van het verstrekken van veroordeelde terroristen met aanzienlijke salarissen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.