Rapport: Helft van buitenlandse hulp aan ‘Palestina’ wordt gebruikt om de terreur te financieren

De Palestijnse Autoriteit (PA) beweert dat het hopeloos nood heeft aan fondsen, maar heeft meer dan 1 miljard dollars uitgegeven aan terrorisme sinds 2013. Dat betekent concreet dat de PA tegenwoordig de helft van al het geld dat het ontvangt in buitenlandse hulp uitgeeft om terroristische aanslagen aan te moedigen en te financieren jegens Israëlische Joden, aldus een rapport van het Instituut voor Hedendaagse Kwesties (ICA).

Volgens de studie, ontvangt de PA momenteel 692.000.000 dollars per jaar in directe buitenlandse hulp, waarvan het meeste afkomstig is uit de Verenigde Staten en de Europese Unie. Van dit relatief royale budget aan buitenlandse hulp, besteedt de PA maar liefst 344 miljoen dollars per jaar, of 49,6 procent van alle buitenlandse hulp, aan terrorisme en premies en salarissen voor gevangen terroristen en hun families.

Terreur loont
Van de totale PA begroting voor dit jaar, met inbegrip van zowel buitenlandse hulp als belastinginkomsten, wordt 4 procent besteedt om “de strijd tegen Zion” te financieren en 13 procent gaat naar premies voor de families van terroristen die gedood werden tijdens aansalgen op Israëli’s en terroristen in Israëlische gevangenschap.

Gevangen terroristen kunnen thans meer dan 3.000 dollars per maand ontvangen van de PA nadat zij terreuraanslagen pleegden, met de 19-jarige terrorist die onlangs drie Israëliërs in koelen bloede vermoordde en levenslang een salaris van ca. 3.120 per maand ontvanget, dat is zowat 10 keer meer dan het gemiddelde inkomen in de Palestijnse Autoriteit.

De voorbije vier jaren heeft de Palestijnse Autoriteit meer dan 1 miljard dollars uitbetaald aan terroristen en de families van terroristen, rapporteerde het Parlementaire Comité voor Buitenlandse Zaken (in de Knesset) in mei jongstleden. the Knesset Foreign Affairs Committee reported in May.

Het Instituut voor Hedendaagse Kwesties merkte in het rapport op dat:

“Dit engagement manifesteert de Palestijnse zienswijze zoals werd afgekondigd door de Palestijnse wet die naar de terroristen verwijst als de ‘vechtende sector’ van de Palestijnse samenleving. Dit voortdurende patroon staat in schril contrast met de Palestijnse toezeggingen in de Oslo-akkoorden en het internationaal recht en conventies. Het weerspiegelt ook het feit dat tot nu toe niet echt druk werd uitgeoefend op de Palestijnen om te stoppen met de betalingen.”