Moslim geleerden vergaderen in Abu Dhabi om de ‘Zionistische schendingen van Al Aqsa’ te bespreken

Alexander Simon berichtte op 30 juli ’17 in de online nieuwskrant Standard Republic dat:

“[De Egyptische] Groot-Imam sjeik Ahmed Al-Tayeb is aangekomen in Abu Dhabi (VAE) waar hij [op maandag] de spoedvergadering van islamitische geleerden zal voorzitten. Op de bijeenkomst  zal gediscuteerd worden over de Zionistische schendingen jegens de Al-Aqsa Moskee [in Jeruzalem].

De Groot-Imam werd opgewacht door de minister voor Hoger Onderwijs Dr. Ahmed Bahloul Al-Falasi, de secretaris-generaal van de Raad van Moslimgeleerden Dr. Ali Al-Nuaimi en de voorzitter van de Algemene Autoriteit inzake Islamitische Kwesties in Abu Dhabi Dr. Mohammed Mattar Al-Kaabi.”

EoZ hierover: “De bijeenkomst gaat niet over het verdedigen van de Al Aqsa-moskee tegen Israël. De bijeenkomst is hoe de kwestie van de Al Aqsa moskee kan gebruikt worden om de Arabische moslims nog wat meer op te jutten tegen Israël en tegen de Joden in het algemeen. Het is niet alsof de ‘crisis’ nog steeds aan de gang is, tenzij je de crisis definieert als het ‘verfoeilijke’ feit dat er nog steeds Joden wonen in Jeruzalem.”

De bliksemafleider
Zoals auteur Ben-Dror Yemini enkele dagen geleden schreef is de kwestie van de Tempelberg nog maar het kleinste probleem van alle problemen in de moslimwereld. In de islamitische landen of in islamitische bevolkingscentra vormen de moslims de absolute meerderheid van de slachtoffers van de islamitische terreur. Irak, Afghanistan en Nigeria, Syrië en Jemen staan bovenaan de lijst met doden, moslims gedood door andere moslims wel te verstaan. Israël bengelt nagenoeg helemaal onderaan deze lijst.

Het lijkt er dus eerder op dat de Raad van Islamitische Wijzen niet op zoek is om de ‘kwestie’ (die er geen is) op te lossen maar op zoek is naar een bliksemafleider in een ultieme poging om alle (islamitische) hoofden tegelijk in dezelfde richting te laten kijken – richting Tempelberg en Israël –  zodat het moorden en afslachten van moslims in hun eigen gebieden en landen ongestoord kan voortgaan. “Eigen bloed moet eerst bloeden, maar dat hoeft het Westen niet te weten,” redeneren ze in Abu Dhabi.

“Dat Westen dient enkel Israël en de Joden in het vizier houden en heeft zich niet te moeien met het interne islamitisch bloedvergieten,” luidt het credo in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en in andere landen met een moslimmeerderheid.