Minister Kahlon onderneemt actie tegen Amnesty International’s recente anti-Israël campagne

De Israëlische minister van Financiën Moshe Kahlon (Kulanu partij) onderzoekt momenteel de mogelijkheid om de belastingsvoordelen te ontzeggen aan personen en organisaties die donaties doen aan de mensenrechtengroep Amnesty International (A.I.) naar aanleiding van hun recente campagne tegen Israël’s nederzettingenbeleid, aldus een bericht van Jewish News Service (JNS) van 28 juli ’17.

De campagne “50 Years of Occupation” van de groep roept de internationale gemeenschap op om Israëlische producten te boycotten die worden gemaakt in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) evenals tot een wapenembargo tegen Israël, bewerende dat de het nederzettingenbeleid van de Joodse staat een oorlogsmisdaad zou zijn.

Amnesty International, startte begin juni van dit jaar de campagne ‘Israel’s Occupation: 50 Years of Dispossession’ met de Indische Salil Shetty, de secretaris-generaal van de mensenrechtengroep, die op 7 juni 2017 op de website van A.I. de volgende oproep deed:

Salil Shetty“They should start by imposing an international ban on settlement products, a comprehensive arms embargo on Israel and Palestinian armed groups and bring an end to impunity for decades of crimes, including through genuine investigations by the International Criminal Court. Palestinians must not be condemned to endure a further half century of oppression and injustice.”

Boycot de boycotter
Een ambtenaar in Kahlon’s ministerie had op donderdag gezegd dat de actie van de minister in overeenstemming was met Israël’s Boycot Wet aka “Prevention of Damage to the State of Israel through Boycott Law.

Als een niet-gouvermentele organisatie, geven charitatieve bijdragen aan Amnesty International  donoren een fiscale aftrek. Het ontzeggen van dit voordeel zouden de organisatie in de toekomst aanzienlijk kunnen hinderen om fondsen te vergaren, lichtte de ambtenaar toe.

Miki Zohar, parlementslid in de Knesset voor de Likoedpartij, had op woensdag een berief geschreven aan minister Kahlon, zeggende dat:

“Amnesty International vervolgt en belastert meedogenloos IDF-soldaten en heeft in het verleden zelfs beweerd dat IDF soldaten Palestijnse kinderen laten sterven. Amnesty ondersteunt bewust [gewetensbezwaarde] dienstweigeraars en [illegale buitenlandse] infiltranten en spaart kosten noch moeite om de staat Israël te ondermijnen. Ik vraag de implementatie van de Boycott Law, die u autoriseert om onmiddellijk de erkenning van de donaties voor fiscale doeleinden per direct te ontbinden aan een groep die oproept tot een boycot van Israël.”