Egyptische tank verplettert bomauto aan controlepost in de Sinaï (video)

Video: CCTV captures Sinai car bomb explosion that killed 7 civilians

Opmerkelijke beelden van hoe een Egyptische tankbemanning in de noordelijke Sinai de levens gered van bijna 50 burgers nadat het een  aanslag met een autobom kon voorkomen door met de tank achteruit over het voertuig te rijden met de vier terroristen er nog in.

Op maandag 24 juli 2017 trachten vier terroristen een aanslag te plegen aan een veiligheidscontrolepost nabij Arish, de hoofdstad van de Noordelijke Sinaï provincie in Egypte. Dat gebied wordt al enkele jaren geplaagd door de terreur van jihadistische groeperingen die sympathiseren met IS (Daesh) en waarbij reeds tientallen doden en honderden gewonden zijn gevallen.

ISIS bolwerken aan de grenzen met Israël aan de Golan in het noorden en in de Sinaï in het zuiden

Volgens The Times of Oman en zoals ook te zien is op de videobeelden schoof de bomauto,  met aan boord 100 kg explosieven en vier gewapende terroristen, aan achter een Egyptische tank in de file aan de controlepost. Echter, de bemanning in de tank had snel door wat er aan de hand was en reeds achterwaarts over de bomauto met de vier terroristen erin om aldus trachten de aanslag te voorkomen.

Dat lukte slechts ten dele. Op de beelden is te zien hoe dozijnen burgers en auto’s zich verwijderen van de verpletterde bomauto die even later toch explodeert. Zeven burgers waaronder twee jonge kinderen werden gedood in de explosie alsmede de vier terroristen die nog in de bomauto zaten. De Egyptische autoriteiten zeggen de dat de moedige daad van de tankcommandant de levens heeft gered van bijna 50 mensen. De aanslag werd door niemand opgeëist.