Israëlisch parlementslid: ‘Bouw een synagoge op de Tempelberg’

Parlementslid Bezalel Smotrich, volksvertegenwoordiger in de Knesset voor de Joods Huispartij van Naftali Bennett, heeft op maandag 24 juli ’17 opgeroepen om een synagoge te bouwen op de Tempelberg in Jeruzalem in antwoord op de brutale terroristische aanslag in Halamish op vrijdagavond jl.

Smotrich vertelde aan Arutz Sheva wat hij beschouwt als het Zionistisch antwoord op de campagne van opruiing en terreur jegens Joodse rechten op de Tempelberg:

“Het Zionistisch antwoord zou grotendeels zijn om de tegenpartij duidelijk te maken en hen te doen voelen dat ze verloren hebben. Zij moeten begrijpen dat ze niets winnen bij terrorisme. Zij zijn de enigen die zullen verliezen en dit zal gebeuren op drie niveaus.

Bezalel SmotrichIk zou vandaag een synagoge optrekken op de Tempelberg, deze ochtend nog. Indien iemand denkt dat met terrorisme, geweld en de massacre van een familie, hij onze soevereiniteit kan terugdraaien – indien ik de eersteminister was – zou ik deze ochtend de Tempelberg sluiten voor Arabisch gebed en een synagoge oprichten voor Joden. En indien het terrorisme blijft voortduren zou ik de Tempelberg sluiten voor Arabieren en zouden er enkel nog Joden mogen zijn.

Ten tweede zou ik een zeer scherpe prijs vorderen van de [Arabische] bevolking in Judea en Samaria. De grote leugen van de minister van Defensie (aka Avigdor Lieberman) is ‘laat ons de bevolking scheiden van het terrorisme’. In de werkelijke wereld is dit een leugen, omdat deze terrorist een ‘burger’ was tot aan het ogenblik van de massacre. Hij behoorde niet tot de grotere infrastructuur van Hamas. Hij groeide op in een wereld die terroristen produceert, een infrastructuur van ophitsing onderhoudt  en die de uitbetaling van salarissen [aan moorddadige terroristen] steunt en een atmosfeer kent die deze [moordzuchtige daden] aanmoedigt.

Gedurende de voorbije vijf of zes jaren, toen Netanyahu een beleid creërde van levenskwaliteit en bewegingsvrijheid, verbeterde hij in grote mate het dagelijks leven van de Palestijnen. Vandaat laat dit ons toe om een zware prijs te heffen en de prijs voor terrorisme te demonstreren. Indien u zich rustig gedraagt, zal u een goed leven hebben. Indien u terrorisme bedrijft, zal u geen goed leven hebben.

De derde stap die Israël moeten nemen is door te bouwen in Judea en Samaria. De constructie moet verder lopen. Wij zouden systematisch moeten zijn in onze benadering tot deze overbekende kwestie. Onze soevereiniteit zou moeten worden toegepast worden [over dit gebied] en honderdduizenden Joden zouden naar Judea & Samaria moeten worden gebracht om te demonstreren dat een Palestijnse staat niet zal verrijzen en de hoop vernietigen die het terrorisme aandrijft.

Tot slot is het doel van deze drie stappen om een boodschap uit te dragen: Terrorisme zal niet alleen uw doelen niet dichterbij brengen, maar integendeel u daar verder van doen verwijderen, u zult verliezen en er niets voor betaald krijgen.”