Moslimterroristen van Hamas & Co vuren andermaal raket af richting Israël (update)

Update: Gazaanse terroristen hebben zondagnacht een raket afgevuurd naar Israël. De raket explodeerde in op terrein nabij het veiligheidshekken in het gebied van de Regionale Raad van Eshkol. Er werd geen melding gemaakt van gewonden noch materiële schade. Volgend op de Palestijnse aanval heeft een tank van het IDF een bolwerk van Hamas beschoten in het zuiden van Gaza.

Eerder, op zaterdagnacht 22 op 23 januari 2017, hebben islamitische terroristen die opereren onder de mantel van Hamas, vanuit de Gazastrook een raket afgevuurd richting Israël. De raket explodeerde in de lucht en er raakte niemand gewond noch werd er materiële schade veroorzaakt.

Door het feit dat de raket voortijdig ontplofte werd het ‘rode alarm‘ signaal niet geactiveerd (plaatje rechts).

Vorige maand hebben terroristen vanuit Gaza een raket afgevuurd naar Israël. Het projectiel explodeerde in open terrein in het gebied van de Regionale Raad van Sha’ar Hanegev. In die aanval werden evenmin mensen gewond noch werd er materiële schade aangericht. De Israëlische luchtmacht voerde meteen enkele luchtaanvallen uit en beschoot ywee militaire infrastructuren van Hamas.

Hoewel Hamas – en het dozijn andere terreurgroepen in Gaza die àllen onder hun directe supervisie resorteren – sinds het laatste gewapende conflict op 26 augustus 2014 een staakt-het-vuren akkoord heeft afgesloten met Israël dat tot stand kwam door de bemiddeling van Egypte, heeft het dit bestand tientallen keren geschonden.