Gemeenteraadsverkiezing – Hebron kiest zesvoudige moordenaar tot burgemeester

In Hebron werd bij de gemeenteraadsverkiezingen van de Palestijnse Autoriteit vorige zaterdag een terrorist tot burgemeester gekozen. Tayseer Abu Sneineh (foto) nam in 1980 deel aan een aanval op een gebouw in Hebron, waarin zich joodse Jeshiva-studenten bevonden. Bij de aanval werden zes studenten gedood. 16 andere Israëlische burgers raakten gewond.

De terroristen, onder hen Abu Sneihneh, de nieuwe burgemeester van Hebron, werden allemaal tot levenslang veroordeeld. In de jaren-80 werden ze echter bij meerdere ruilingen van gevangenen vrijgelaten. Tayseer Abu Sneineh zelf werd tijdens een dergelijke gevangenenruil reeds in 1983 vrijgelaten!

Abu Seineh was kandidaat voor de Fatah-partij. Hamas had niet deelgenomen aan de verkiezingen en geen kandidaten geleverd. De stad Hebron geldt als de meest radicale stad in Judea en Samaria en als bolwerk van Hamas.

Een woordvoerder van de joodse nederzetting in Hebron zei: “De verkiezing van een wrede moordenaar, die nog steeds op zijn daden pocht, tot burgemeester van Hebron is de nagel aan de doodkist van het bloedige akkoord, bekend onder de naam Verdrag van Oslo.” Abu Seineh heeft nooit berouw getoond voor zijn daden, hij is er zelfs trots op. Op zijn Facebook-pagina wordt hij “een van de helden van de operatie in Hebron” genoemd.

Ofir Gendelman, woordvoerder van het kantoor van de minister-president in Arabische taal, reageerde op zijn Twitter-account op de verkiezing van de terrorist tot burgemeester:

“Het gaat om een cultuur van de terreur. De Palestijnen van Hebron hebben de koelbloedige moordenaar van zes Israëli´s tot hun nieuwe burgemeester gekozen, alleen in de Palestijnse Autoriteit kan een moordenaar in een officiële functie worden gekozen.”

De gemeenteraadsverkiezingen waren de eerste verkiezingen sinds meer dan tien jaar die in de Palestijnse Autoriteit hebben plaatsgevonden. Hamas heeft niet aan de verkiezingen deelgenomen, men zou niet bereid zijn om mee te doen aan verkiezingen terwijl honderden Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen al wekenlang in hongerstaking zouden zijn. Desondanks waren de verkiezingsuitslagen voor de heersende Fatah-partij van Mahmoud Abbas alles behalve tevredenstellend.

door NAI Redaktion

bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 15 mei 2017.


Tekst en foto die op 2 mei 2016 werd geplaatst op de officiële Facebookpagina van Al Fatah

Tekst (in het Arabisch) van Al Fatah bij het plaatje:

“2 mei 1980 – Fatah was hier.
De Daboya operatie uitgevoerd door vier helden van de [Fatah] Al-Asifa strijdkrachten in de bezette gebieden: Adnan Jaber, Yasser Ziyadat, Tayseer Mahmoud Taha Abu Sneineh en Muhammad Abd Al-Rahman Saleh Al-Shubaki. 13 Zionisten werden gedood tijdens de operatie en dozijnen werden gewond in een hinderlaag die werd opgezet door Fatah strijders nadat een groep herders van de kolonisten op vrijdagavond 2 mei 1980 naar huis gingen.”

Plaatje hierboven: Tijdens deze terreuraanslag (Daboya) in Beit Hadassah (Hebron) werden zes Israëliërs gedood: Tzvi Glatt, Eli HaZe’ev, Shmuel Marmelstein, Hanan Krauthhammer, Gershon Klein en Ya’akov Zimmerman en 20 anderen werden gewond op 2 mei 1980.