VIDEO: Het Joodse verzet tegen hun nazibeulen (Warschau 1943)

Jewish Resistance During the Holocaust
Yad Vashem

Een veel voorkomende vraag wanneer wij de Holocaust bestuderen  is “Waarom hebben de Joden zich niet verzet?” Maar dat deden ze wel. In deze video bespreken we de verschillende vormen en soorten van verzet, zowel geestelijk als gewapend.

In de ongekende onmenselijkheid van de Holocaust waren er Joden die de kracht en de moed hadden, zowel lichamelijk als geestelijk, om hun menselijkheid te behouden en te weerstaan ​​aan de hopeloosheid en ontmenselijking. Het verhaal van hun verzet is een menselijk verhaal dat de hoogten laat zien die de mens kan bereiken, zelfs in de diepten van wanhoop.

Een uitgave van Echoes and Reflections, – Lesson 6: Resistance.


Met dank aan E.J. Bron voor de hint.