Israël ‘bedankt’ de Zweden voor het brengen van vrede in het Midden-Oosten

walstromStockholm, 10 februari 2015. Margot Wallström  (L) van de linkse Zweedse Sociaal Demokraten (SAP) en Mahmoud Abbas tijdens de inhuldiging van de eerste Palestijnse ambassade in Europa, met name in Zweden. Enkele maanden eerder, 30 oktober 2014, had Zweden als eerste EU-land ‘Palestina’ erkend. [beeldbron: RT]

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Margot Wallström, heeft bekendgemaakt een speciale gezant voor het Israëlisch-Palestijnse conflict te benoemen. Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde daar met sarcasme op.

In Jeruzalem was men enigszins verbaasd over de bekendmaking van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken om een speciale gezant voor het conflict tussen Israëli´s en Palestijnen te benoemen. De Zweden zouden bekend zijn met de onderkoelde instelling van de Israëli´s tegen hen.

Verleden jaar werd de minister van Buitenlandse Zaken tot ongewenst persoon verklaard, nadat ze enkele omstreden uitspraken met betrekking tot de dood van Arabische terroristen tijdens pogingen tot aanslagen tegen Israëli´s had gedaan. De Zweden zouden het alleen maar belangrijk vinden hun imago als vredelievend land en lid van de VN-veiligheidsraad te behouden.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken besloot een nogal sarcastische reactie op de bekendmaking van Wallström te publiceren:

“Gezien het buitengewone succes van de Zweedse regering om vrede in de hele wereld te creëren, zijn wij meer dan dankbaar voor de beslissing nu ook de problemen van onze regio op te lossen. Waarom heeft ze dat niet veel eerder bedacht?”

door NAI Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 16 februari 2017.