President Rivlin steunt volledige annexatie van nederzettingenblokken in Judea & Samaria

rivlin2017Jeruzalem, 13 februari 2017. President Reuven Rivlin houdt de eigendomsbewijzen van grond vast die hij 40 jaar geleden gekocht heeft van een Palestijn in Judea & Samaria, tijdens zijn toespraak van gisteren op de Jeruzalem Conferentie [beeldbron: Yisrael Bardogo/J-Post]

Tijdens de opening van de 14de Jeruzalem Conferentie, heeft de Israëlische president Reuven Rivlin gezegd dat hij de volledige annexatie steunt van de nederzettingenblokken in Judea & Samaria (aka de Westelijke Jordaanoever) in ruil voor compleet Israëlisch burgerschap en gelijke rechten aan de Palestijnse bewoners.

De Jeruzalem Conferentie die jaarlijks wordt gehouden en aan haar 14de editie toe is, biedt een forum aan de hoogste vertegenwoordigers van de regering en vindt plaats van maandag 13 tot dinsdag 14 februari 2017 in het Crowne Plaza Hotel van Jeruzalem. De conferentie staat dit jaar in het licht van de 50ste verjaardag van de Zesdaagse Oorlog van 1967 en wordt gehost door de Besheva Media Group.

President Rivlin zei “Zion is helemaal van ons” en meent dat “de soevereiniteit van de staat Israël zich moet uitstrekken over al de [nederzetingen] blokken.” Rivlin testte blijkbaar de diepte van het water voor de éénstaatoplossing die hij jarenlang verdedigde en hij zei:

“Het moet duidelijk zijn: Als we onze soevereiniteit uitbreiden moet de wet voor iedereen op gelijke wijze worden toegepast. Het toepassen van soevereiniteit aan een gebied geeft staatsburgerschap aan al degenen die er wonen. Er zijn geen aparte wetten voor Israëli’s en voor niet-Israëliërs.”