Israëlische luchtmacht bestookt terreurnesten van Hamas na nieuwe raketaanval vanuit Gaza

qassam10Gazaanse terroristen vuren raket af naar een willekeurig burgerdoelwit in Israël

Een Israëlisch gevechtsvliegtuig heeft op maandagnamiddag drie terreurnesten van Hamas in het noorden van de Gazastrook onder vuur genomen, enkele uren nadat Israëlische tanks enkele posities van de terroristen  hadden beschoten in antwoord op een raketaanval eerder op de ochtend van die dag.

Omstreeks 9 uur in de ochtend van maandag 6 februari gingen opeens de alarmsirenes loeien in Zikim en Karmiya in het gebied van Hof Ashkelon ten zuiden van de kuststad Ashkelon, waarop de bewoners naar de schuilbunkers snelden. Enkele ogenbikken later werd vanuit Gaza een raket afgevuurd die insloeg in open terrein in het geviseerde gebied.

Gelukkig werden geen mensen gewond noch was er materiële schade aldus Peter Lerner, de woordvoerder van het IDF. Lerner voegde eraan toe dat “Het IDF niet zal tolereren dat raketten worden afgevuurd op burgers en zal blijven doorgaan met het verzekeren van de veiligheid en stabilititeit in het gebied.” In antwoord op de raketaanval nam een tank van het IDF een post van Hamas onder vuur die werd vernietigd, nabij Beit Lahiya in het noorden van Gaza, berichtte het leger.

Enkele uren later berichtte de Palestijnse media dat in de Gazastrook Israëlische luchtaanvallen werden gemeld tegen Hamas posities ten westen van Jabaliya, in het noorden van Gaza. Het leger bevestigde later dzt zij luchtaanvallen had uitgevoerd. Volgens het Palestijnse blad al-Quds, was één van de geraakte posities een marinebasis van Hamas. Het Gazaanse ministerie van Volksgezondheid zei op Twitter dat er waren geen meldingen waren van Palestijnse doden of gewonden.

muhamDe raketaanval vanuit de Gazastrook kwam twee dagen nadat de 37-jarige Muhammad Walid al-Quqa, een belangrijke explosievenexpert van de Al Qassam Brigades (het doodseskader van Hamas) werd gedood in “een mysterieuze explosie”. Israël werd hiervan meteen beschuldigd hoewel Palestijnse bronnen zeggen dat de bommenexpert om het leven kwam tijdens de montage van een bom die onverwachts in zijn handen explodeerde.