Zestien moslimlanden handhaven ban op burgers afkomstig uit Israël; de wereld zwijgt

israelipaspoort

De ban van de regering van Donald Trump die werd opgelegd aan een aantal moslimlanden blijft voor beroering zorgen. De landen die door de ban worden getroffen zijn Iran, Irak, Syrië, Libië, Jemen, Soedan en Somalië. Behalve Somalië behoren de andere zes door Trump geviseerde landen niet toevallig tot de lijst van zestien landen die de toegang tot hun land verbieden aan personen met een Israëlisch paspoort.

Foto’s met de lijst van de 16 discriminerende moslimlanden – waaronder Algerije, Bangladesh, Brunei, Iran, Irak, Koeweit, Libanon, Libië, Maleisië, Oman, Pakistan, Saoedi-Arabië, Soedan, Syrië, de Verenigde Arabische Emiraten en Jemen – worden druk gedeeld op de sociale media in het bijzonder op Facebook.

Omtrent deze islamitisch geïnspireerde discriminatie gericht tegenover één enkel land, de Joodse staat Israël, is er nooit enige commotie geweest, werden nooit petities gehouden om deze discriminatie aan te klagen, geen enkele nationale of internationale protesten hebben plaatsgevonden, noch werden er ooit openbare demonstraties georganiseerd. Helemaal niets, nada, nothing.

Het is voor iedereen zonneklaar dat wanneer Israël onder vuur ligt en of geviseerd wordt door moslimnaties, andere normen gelden en vandaar dat deze openlijke discriminatie die van staatswege wordt opgelegd [!] door de wereldopinie straal wordt genegeerd en binnenskamers op boosaardig gegrinnik wordt onthaald en geaccepteerd. De selectieve verontwaardiging van de wereld is een smet op de humanitaire waarden en beginselen. De wereld zou zich moeten schamen!

Tijdens een sessie in het Britse parlement op maandag 30 januari 2017 werd de minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson geïnterpelleerd omtrent de discrimerende maatregel van deze zestien moslimstaten ten aanzien van Israëlische paspoorthouders. Minister Johnson antwoordde toen:

“Ik denk dat het correct is dat het parlement [House of Commons] zich bewust moet zijn dat discriminatie zoals deze ban [van Trump] reeds bestaat. En het huis zou overigens ook moeten nadenken over het feit dat elk immigratiebeleid, elk visumbeleid, in hun aard discriminerend zijn, zoals tussen individuen en zelfs zoals tussen naties.”

Advertenties