Toekomstige Amerikaanse ambassadeur in Israël zal in Jeruzalem wonen

ambas

De toekomstige ambassadeur van de VS, David Friedman (foto), zal niet zoals zijn voorgangers in het huis van de ambassade in Herzlia wonen, maar in Jeruzalem.

In een interview met de krant “Jediot Achronot” zei Friedman dat hij van plan zou zijn om in Jeruzalem te wonen en ook te werken. Hoewel de benoeming van Friedman tot nieuwe ambassadeur in Israël nog niet door de Senaat is goedgekeurd, zal hij eind februari al in Jeruzalem aankomen en zijn werk beginnen. Hij zal in ieder geval in Jeruzalem wonen, onafhankelijk van het feit waar de Amerikaanse ambassade zich in de toekomst zou bevinden. De Amerikaanse president Donald Trump had al voor de verkiezingen meermaals aangekondigd de ambassade naar Jeruzalem, de eeuwige hoofdstad van het joodse volk, te verplaatsen.

Friedman bezit een ruime woning in het stadsdeel Talbie in Jeruzalem, waarin hij meerdere keren per jaar verblijft als hij Israël bezoekt. De Israëlische viceminister van Buitenlandse Zaken, Tzipi Hotovely, liet zich positief uit over de nieuwe ambassadeur. Ze zou zich verheugen op zijn benoeming, hij en de nieuwe Amerikaanse regering zouden voor de joodse nederzettingen in Judea en Samaria (“Westbank”) zijn. Ze zou hopen dat de Amerikaanse ambassade, zoals beloofd, naar Jeruzalem verplaatst zou worden.

door NAI Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 22 januari 2017.