Israël hekelt een potentiëel verhoor van ‘oorlogsmisdadigster’ Tzipi Livni in België

tzipi-livni

Een Belgische rechtbank heeft het bevel gegeven om de voormalige Israëlische minister  van Buitenlandse Zaken, Tzipi Livni, te arresteren, vanaf het ogenblik dat zij op 23 januari 2017 op Brussels Airport voet aan de grond zet.

Belgische justitie heeft het recht om een verdachte vast te houden op haar grondgebied voor misdaden die verband houden met het internationaal recht als een van de slachtoffers de Belgische nationaliteit had. Het kantoor van het Belgische federale parket is van mening dat Livni niet beschermd wordt door immuniteit. Livni zou normaal deelenemen aan een conferentie in het Europese Parlement en een aantal Joodse leiders ontmoeten in Brussel maar heeft haar reis “drie of vier dagen voordien geannuleerd” reageerde een woordvoerder van het evenement.

Op 23 juni 2010 heeft een groep slachtoffers in België een klacht ingediend bij de federale procureur tegen een aantal Israëlische civiele en militaire functionarissen die in functie waren tijdens Operation Cast Lead (27 dec. 2008 tot 18 jan. 2009). Dat was de eerste van een reeks van drie defensieve interventies van het IDF in de Gazastrook, in een poging om een einde te maken aan de islamistische terreur van Hamas en Co en de beschieting van willekeurige burgerdoelwitten in het zuiden van Israël.

pnnVolgens het Palestinian News Network (PNN) dat in deze kwestie ter plaatse samenwerkt met de antisemitische boycot-Israël beweging BDS Belgium, wordt Tzipi Livni beschuldigd van het plegen van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid gepleegd in de Gazastrook.

bds-logoAndere Israëlische topfiguren die op de zwarte lijst van België staan zijn onder meer Moshe Ya’alon, Minister voor Strategische Zaken, voormalig eerste-minister Ehud Olmert, defensieminister Ehud Barak, toenmalig stafchef van het IDF Gabi Ashkhenazi en verschillende andere Israëlische politici en legercommandanten.

De woordvoerder van het Bureau van het Parket Generaal,  Thierry Wert, bevestigde dat Tzipi Livni bij haar aankomst zou opgepakt worden om verhoord te worden voor de oorlogsmisdaden waarvan zij beschuldigd wordt en hij zei volgens La LibreOn comptait profiter de son passage pour tenter de faire avancer l’enquête” (vert. “Wij willen van haar bezoek gebruik maken om vooruitgang te boeken in het onderzoek.”)

De Belgische Staat bevestigt hier andermaal haar voortrekkersrol als “Kampioen Israëlbashen van de Europese Unie.” België, de Failed State, zoals ons land werd genoemd door Donald Trump omwille van haar lamentabele aanpak van de islamistische terreur en het feit dat Brussel (Molenbeek) de afgelopen jaren een draaischijf voor de internationale islamitische terreur was geworden, hanteert blijkbaar andere maten en gewichten als het om terreurbestrijding gaat. Wanneer Israël effectief de islamitische terreur aanpakt, bedrijft de Joodse staat volgens België oorlogsmisdaden, echter wanneer België zelf islamitische terroristen ter plekke liquideert, wordt dit opeens legitieme zelfverdediging genoemd.

Israël heeft al woedend gereageerd op het Belgische manoeuvre. De woordvoerder van Tzipi Livni weigerde commentaar te leveren maar Israël’s buitenland ministerie reageerde scherp. Emmanuel Nahshon, de woordvoerder van het ministerie,  antwoordde:

“Wij verwerpen dit cynisch misbruik van het Belgische wettelijke systeem om een apolitieke agenda te promoten. Dit is zoveelste goedkope publiciteitsstunt zonder rechtsgrond die werd georganiseerd en uitgevoerd door een anti-Israëlische organisatie.”

Eerder had het kantoor van premier Benjamin Netanjahoe deze acties scherp veroordeeld:

“Wij weigeren een situatie te accepteren waarin (een voormalige eerste-minister) Ehud Olmert, (Defensieminister) Ehud Barak en Tzipi Livni voor de rechtbank worden gebracht. Wij zullen nooit akkoord gaan dat soldaten en commandanten van het IDF, die hun land en haar burgers zo moedig en ethisch bewust hebben verdedigd tegen een snode vijand, oorlogsmisdadigers worden genoemd. Wij verwerpen deze absurditeit.”

livniwantedLonden, 13 december 2009. Brits arrestatiebevel voor Tzipi Livni.

Op de Israëlische zwarte lijst van te mijden landen staan naast Groot-Brittannië tevens Noorwegen, Spanje en ook… België! Een zoveelste blaam voor ons land dat we gemeden moeten worden door hooggeplaatste leidende Israëli’s [bron].