Ami Horowitz weerlegt de leugens van John Kerry omtrent de West Bank +video

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry verklaarde op 28 december 2016 in Washington D.C.:

“Palestinians, they are struggling for basic freedom and dignity amidst the occupation [..] They are restricted in their daily movements by a web of checkpoints and unable to travel into or out of the West Bank without a permit from the Israelis.”

Ami Horowitz reist door de Palestijnse gebieden in Judea & Samaria om te kijken of de beweringen van John Kerry waarheid bevatten, met name dat de Israëliërs de bewegingsvrijheid van de Palestijnen beperken.

Met een Palestijnse chauffeur en een Palestijnse auto met Palestijnse nummerplaten trok Ami de baan op en legt hij volkomen ongehinderd honderden kilometers af doorheen de Palestijnse gebieden. Ook de beruchte controlepost van Qhalandia steekt hij meermaals over in beide richtingen.

Aan die controlepost worden auto’s voortdurend bestookt met grote stenen door Palestijnse jongeren. Een onthullend verslag. En wat blijkt? John Kerry liegt. Maar dat had u wel kunnen vermoeden.