Ondanks Arabische terreur is toerisme in Israël met 3 % toegenomen in 2016

toerisme

Ondanks de veiligheidsproblemen in het Midden-Oosten en de aanzienlijke terugval in inkomend toerisme in vele landen in het gebied (Egypte, Turkije enz.), heeft Israël het afgelopen jaar 2016 een toename met 3,6 procent geregistreerd inzake toerisme ten opzichte van het jaar voordien. Zowat 2,9 miljoen toeristen bezochten de Joodse staat, bericht aldus The Jewish Press (JP) op 9 januari 2017.

Ambtenaren van Israël’s Ministerie van Toerisme zeggen dat ze niet verbaasd zijn door deze statistieken. Zij schrijven de verhoging toe aan een strategische verschuiving in marketing en een verhoging van het marketingbudget. Dit werd verder ondersteund door uitgebreide campagnes, en het aanboren van nieuwe buitenlandse markten, zoals India en China, van waaruit het toerisme naar Israël de voorbije jaren enorm is toegenomen.

Israël’s minister van Toerisme Yariv Levin (plaatje rechts) zei hierover:

yariv“Met een budget van bijna een half miljard sjekels, het hoogste ooit dat werd uitgetrokken voor de toeristische marketing, werd de nadruk gelegd op campagnes in de belangrijkste markten met de hoogste aantallen van het inkomend toerisme en de grootste mogelijkheden voor extra groei.

Met inbegrip van onder meer de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en anderen. De focus werd ook gelegd op investeringen in nieuwe en belangrijke markten met een hoog potentieel voor het toegenomen toerisme, met name India en China.”

Sinds Europa steeds vijandiger staat jegens de Joodse staat mikt Israël op andere markten en doet dat met groot succes. Zo won Israël bijvoorbeeld een prijs van het Indian Travel & Leisure Magazine als de beste bestemming voor geschiedenis en historisch erfgoed en won tevens de Chinese Best Destination 2016 prijs die wordt uigereikt door de media in China.