Israël zal de stoffelijke resten van Hamas terroristen niet vrijgeven maar begraven

hamas_grls2Kinderen van Hamas: jong geleerd is oud gedaan…

Israël’s veiligheidskabinet heeft op zondag 1 januari 2017 besloten om de stoffelijke resten van Hamas terroristen die werden gedood tijdens aanslagen op Israëliërs, niet terug te geven aan hun respectievelijke nabestaanden, berichten JTA en Arutz Sheva hedenochtend. De terreurgroep Hamas in Gaza reageerde furieus en noemde dit besluit in een persverklaring ‘wraakzuchtig en barbaars’.

IDF-soldatenHamas, van wie het charter (1988) openlijk pleit voor de vernietiging van Israël, blijft de lichamen gijzelen van IDF-soldaten Hadar Goldin en Oron Shaul, die gevangen en gedood werden tijdens Operation Protective Edge in de zomer van 2014.

Tijdens een bijeenkomst op zondag jl. besprak het veiligheidskabinet, in plaats van de teruggave van gesneuvelde Hamastrijders, de vrijlating van de stoffelijke resten van de twee soldaten die in de Gazastrook door Hamas worden vastgehouden. De beslissing zondag kwam een dag nadat Hamas een wreedaardige video produceerde die laat zien wat een verjaardagsfeestje moest voorstellen voor IDF-sergeant Oron Shaul.

Een verklaring die nadien op zondagavond werd vrijgegeven door het kabinet van de premier, las “Het politieke veiligheidskabinet heeft het gevoerde beleid besproken omtrent de behandeling van de lichamen van Hamas terroristen die gedood werden tijdens hun terreuraanslagen en heeft besloten dat ze niet worden teruggegeven maar ter aarde worden besteld.”

Gegijzelde burgers
Daarnaast worden er ook twee Israëlische burgers gegijzeld over wie overigens weinig bekend is. De 29-jarige Avram Mengistu kroop in september 2014 uit eigen beweging over het veiligheidshekken dat rondom de Gazastrook werd opgetrokken. Hamas echter, ontkent dat het om een burger gaat en beweert dat Israël liegt en  Mengistu een Israëlische soldaat is die kwam spioneren voor het IDF en gevangen werd genomen door Hamas.

Avram MengistuFamilieleden van Avram Mengistu (plaatje rechts), een Israëlische Falasha Jood met Ethiopische wortels, beschrijven hem als geestelijk onstabiel en hebben Hamas aangemaand om met zijn toestand rekening te houden en hem terug te sturen naar Israël.

De tweede gegijzelde burger is Hisham al-Sayed, een Israëlische Arabier die afkomstig is uit het Bedoeienen dorp Hura, die in april van dit jaar uit eigen beweging en om onbekende redenen via de doorgang van Erez naar de Gazastrook ging en niet meer terugkeerde.

Volgens een Israëlische functionaris lijdt de man aan lichte mentale stoornissen en heeft een geschiedenis van het illegaal binnengaan van Jordanië, Egypte en Gaza. In april dit jaar kwam een einde aan de onzekerheid binnen het gezin van Hisham toen een zwart-wit foto verscheen van hun zoon op een televisiezender die met Hamas gelieerd is.

De moeder van Hisham al-Sayed toont een foto van haar vermiste zoon
hisham