2016 was recordjaar van aantal Joden die het Al Aqsa complex in Jeruzalem ‘onteerden’

tempelberg

Enkele ‘gevaarlijke’ kolonisten bezoeken onder politiebegeleiding de Tempelberg

Jaaroverzichten bij de vleet dus mocht de leugenfabriek van de Palestijnse Arabieren niet achterwege blijven. Volgens de Arabische media, hebben het afgelopen jaar 2016 ca. 17.602 Joden, of zowat 338 Joden per week, een bezoek afgelegd aan de Tempelberg in Jeruzalem.

Dit zou volgens de Arabieren het hoogste aantal zijn sinds 1967, toen Israël tijdens de Zesdaagse Oorlog Jeruzalem heroverde op de Jordaanse Arabieren. Dit betekent dat er in 2016 meer Joden hun heiligste plek in het Jodendom bezochten sinds de vernietiging van de Tweede Tempel (ca. 70 na Chr.).

De islamitische ambtenaren zeggen dat oktober 2016 de drukste maand was met 3.020 Joden die het islamitische tempelcomplex bezochten naar aanleiding van de Joodse feestdagen. Op de een of andere manier ‘weten’ de observerende moslims dat er onder de bezoekers die “de Al Aqsa moskee onteerden” zich 14.103 kolonisten bevonden, 2.259 Joodse studenten, 815 politiemannen en 425 politieagenten in volle gevechtskledij.

Ik heb geen idee hoe zij bepalen welke mensen “kolonisten” zijn en welke Joden binnen de Groene Lijn leven. Ah ja, juist. Voor de Arabieren zijn immers alle Israëliërs zijn kolonisten…

Ter vervollediging van het plaatje: meer dan 17.000 moslims bezoeken elke vrijdag de Tempelberg.

door EoZ [bron]

sharon-tempel2Op 28 september 2000 bezocht wijlen premier Ariel Sharon de Tempelberg. Dit leek voor Yasser Arafat de perfecte smoes te zijn om het reeds vergevorderde vredesproces op te zeggen en de Tweede Intifada te beginnen. Die ‘volksopstand’ zal aan meer dan 1.000 Israëliërs het leven kosten. Deze door Arafat reeds lang op voorhand geplande Palestijnse geweldsexplosie zal pas 4 jaar later stoppen met zijn dood op 11 november 2004.