Israël’s minister Bennett: hoe durft iemand om het Land van Israël ‘bezet’ gebied te noemen? + 2x video

Video: Bennett on CNN: ‘How dare anyone call the Land of Israel occupied territories?’

Minister van Onderwijs Naftali Bennett (Joods Huispartij) vertelde in een interview met de Amerikaanse zender CNN dat de Joden al duizenden jaren lang in Judea & Samaria leven en niet van plan zijn om elders te gaan wonen. “De regering Obama heeft Israël de rug toegekeerd en ons in de steek gelaten, nochtans de enige democratie in het Midden-Oosten,vertelde de minister op CNN.

Ondervraagd door CNN-journalist Jake Tapper ,na de beschamende uitspraken van Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry eerder deze week,  waarin hij de aanwezigheid van Joodse gemeenschappen in Judea en Samaria bekritiseerde en dit voorstelde als een obstakel voor de vrede, benadrukte Bennett dat Israël zich in 2005 had teruggetrokken uit de Gazastrook en het hele gebied had overhandigd aan de president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas. Het resultaat was een “terreurstaat” in Gaza toen Hamas het gebied had overgenomen en duizenden raketten afvuurde naar de Israëlische gebieden:

“Al in 2005 werd er een Palestijnse staat opgericht in Gaza en ze hebben deze omgeturnd tot een terreurstaat. Iedereen die bij zijn volle verstand is kan zich niet inbeelden dat er nog een andere hier in Jeruzalem, onze eeuwige hoofdstad, zou opgericht worden. Dat zou compleet krankzinnig zijn.

hamas-isis[De regio van] Judea en Samaria was reeds 3000 jaar geleden een Joodse staat, lang vooraleer de Amerikanen nieuwe continent van Amerika ontdekten, en wij gaan hier voor altijd blijven. We willen vrede, maar de enige manier om vrede in het Midden-Oosten te bereiken, is door sterk te zijn en door de boosaardige krachten van Iran en ISIS te bestrijden. En dat is precies wat wij doen.”

De Amerikanen leven ongeveer 200 jaar in Amerika, terwijl de Joden bijna 4000 jaren wonen in het Land van Israël, merkte Bennett op en hij benadrukte dat Judea en Samaria geen ‘nederzettingen’ zijn:

“Wij bezetten geen enkel land. Iemand kan zijn eigen thuis niet bezetten. Dit zijn geen nederzettingen. Zowat 650.000 Israëliërs leven in oostelijk Jeruzalem en in Judea & Samaria. Grote steden. Wij zijn hier al duizenden jaren. Wij gaan niet weg. Wij blijven hier. Wij zullen zij aan zij in vrede leven met de Arabieren hier, maar niet onder dwang. Dus, hoe durft iemand het Land van Israël ‘bezet gebied’ te noemen? Dit is altijd ons thuisland geweest en zal ook voor altijd onze heimat blijven.”

Boodschap van minister Bennett aan de VN vanop de Hermonberg (30.12.2016)

Een dag eerder, vanuit het bekende skioord op de Hermonberg op de Golan met skiërs op de achtergrond, gaf minister Bennett de volgende boodschap mee die gericht was aan de Verenigde Naties Hoogtes, in het licht van de recente anti-Israël resolutie die werd aangenomen in de Veiligheidsraad en tevens toespraak van John Kerry van de VN over zijn ‘visie’ op vrede tussen de PA en Israël waarbij hij de schuld voor het falen ervan eenzijdig legde bij Israël:

“Ik sta hier op de Hermonberg, de hoogste berg van Israël. Het is een bloeiend skicentrum, vol toeristen, zoals u kunt zien. Slechts vijf minuten naar het oosten ligt Syrië. Slechts vijf minuten van hier verwijderd, hebben de Syrische regering en ISIS meer dan een half miljoen mannen, vrouwen en kinderen afgeslacht. De VN-resolutie van deze week suggereert dat dit gebied [waar ik nu sta] wordt bezet en moet worden overgedragen aan die vijanden [Syrië]. Uiteraard is dit compleet absurd. Israël zal hier voor altijd blijven. geen enkele toespraak en geen enkele resolutie van de Veiligheidsraad zal dit feit kunnen veranderen. Je ziet hier een bloeiend Israel en vijf minuten hier vandaan een terreurstaat in een afgrond van moordlust. Wij zullen triomferen.”