Premier Netanyahu: band tussen de Verenigde Staten en Israël blijft sterk ondanks Kerry’s geflater

kerry-domaJohn Kerry: “I am with stupid!”

Premier Binyamin Netanyahu zei gisteren 29 december 2016 dat de alliantie tussen Israël en de Verenigde Staten sterk blijft ondanks het meningsverschil met de Obama regering over het laten passeren van een anti-Israël resolutie in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op 23 december en de toespraak van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry afgelopen woensdag 23 december waarin hij Israël eenzijdig beschuldigde voor het falen van het vredesproces en het bouwen van Joodse huizen in oud Jeruzalem.

Netanyahu deed zijn uitspraken op de diploma uitreiking van recruten van de Israëlische luchtmacht (IAF). Op donderdag werd de ceremonie bijgewoond door het Stafchef van het IDF luitenant-generaal Gadi Eisenkot en de Bevelhebber van de IAF majoor-generaal Amir Eshel. Tijdens de ceremonie wees Netanyahu onder meer op het huidige geweld en de instabiliteit in het Midden-Oosten en vertelde de nieuwe piloten hoe vitaal hun rol wel is voor het garanderen van Israël’s veiligheid en zei volgens Arutz Sheva:

“Ik dank het Amerikaanse Congres en de Amerikaanse regering voor de verdedigingshulp aan Israël, waaronder het prachtige vliegtuig, de Adir (F-35). De alliantie tussen onze twee landen is sterk en duurzaam, zelfs wanneer er een meningsverschil is tussen ons. En het weerspiegelt de diepte van de steun van het Amerikaanse volk voor de staat Israël. Ik kijk uit naar de samenwerking met de nieuwe regering om de veiligheid van onze beide landen verder te versterken. Een sterke Israël is een aanwinst voor de Verenigde Staten en een garantie van de stabiliteit in het Midden-Oosten.

Het vuur [van islamitisch extremisme] is de vernietiging van alles wat goed is. De bloedbaden die tegen onschuldige mensen werd uitgevoerd. De eindeloze stroom van vluchtelingen naar andere continenten. Met alle respect voor degenen die het hebben over de ‘wortels’ van het conflict in het Midden-Oosten, dit is een vreselijke ramp. De echte crisis die de regio heeft overspoeld is niet ons conflict met de Palestijnen, dat is relatief marginaal, maar de ineenstorting van de hele naties en staten. In een paar maanden werden meer mensen gedood in Syrië, Jemen en Soedan dan in de 100 jaar van ons conflict met de Palestijnen.”

Overigens volhard teven de Europese Unie in dwaasheid en naïviteit ten aanzien van het Israëlische-Palestijns conflict omtrent het standpunt van John Kerry dat de 2-statenoplossing de beste weg is voor Israëliërs en de Palestijnse Arabieren om vrede te bereiken. Woordvoerster voor de Europese Unie Maja Kocijancic zei op donderdag 29 december dat Kerry’s opmerkingen…:

“allemaal één centrale boodschap uitzenden: De internationale gemeenschap geeft vrede in het Midden-Oosten niet op. De enige manier om het conflict te beëindigen is door een tweestatenoplossing die door de betrokken partijen wordt onderhandeld.”

De Europese Unie is blijkbaar nog steeds van oordeel dat er maar één conflict van belang is en dat de kern vormt van de hele Midden-Oosten problematiek, met name het conflict van Israël met de Palestijnen. Tja, “wat baten kaas en bril als de uil niet zien en lezen wil” … 😦

Israël’s 5de generatie gevechtsvliegtuigen

liberman_f35Op 24 juni 2016 ontving Israël’s defensieminister Avigdor Lieberman in Fort Worth het eerste model van het nieuwe gevechtsvliegtuig de F-35A Adir (F-35 Lightning II) [beeldbron]

israel-35a