Palestijns leiderschap in Gaza: Niks nieuws onder de zon in de toespraak van John Kerry

hamasaapMahmoud Abbas en Zotte Gust, zijn loyale raadsman in het vredesproces

De islamitische terreurgroep Hamas reageerde op woensdag op de toespraak van John Kerry, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, en zei dat deze niets nieuws heeft gebracht, volgens het Chinese persagentschap Xinhua News Agency. Woordvoerder van Hamas Abdul Latif Al-Qanou zei hierover:

Abdul Latif Al-Qanou“Hamas wil een werkelijke wijziging zien in het Amerikaanse buitenlandbeleid op een wijze dat dit een einde maakt aan de bezetting [lees: Israël van de kaart veegt] en het Palestijnse volk rechtvaardig bejegend. Alle vorige akkoorden brachten ons niets anders dan enkel vernietiging.

Als de [Israëlische] bezetting het recht heeft om een groot militair arsenaal te bezitten en oorlogsvliegtuigen te kopen, dan hebben Hamas en andere Palestijnse verzetsgroepen eveneens het recht om de noodzakelijke middelen te ontwikkelen om de bezetting te confronteren.”