Laatste sneer van Obama’s kabinet naar Israël betekent het definitieve einde van de 2-statenoplossing

obama-eggsPresident Barack Obama kreeg in 2009 de Nobelprijs voor de Vrede voor het uitspreken van zijn intenties om vrede te stichten in het Midden-Oosten. Echter de Arabische Lente en de Syrische burgeroorlog blokkeerden zijn naïeve bedoelingen. En dan waren er ook die Palestijnen die weer dwars lagen. Wiens schuld was het weer allemaal… volgens Obama? Die dekselse Joden natuurlijk, wie anders? 😦 [beeldbron: de Israëlische cartoonist Ronny Gordon in Arutz Sheva]

De Amerikaanse president Barack Obama heeft gisteren nog een laatste keer uitgehaald naar de Joodse staat door zijn spreekpop John Kerry nog een laatste sneer te laten geven naar Israël:

“The two-state solution is the only way to achieve a just and lasting peace between Israel and the Palestinians. It is the only way to ensure Israel’s future as a Jewish and democratic state living in peace and security with its neighbors. It is the only way to ensure a future of freedom and dignity for the Palestinian people, and it is an important way of advancing United States interests in the region.”

Kortom, geen Joodse woningen meer in Jeruzalem, want (oud-) Jeruzalem moet de hoofdstad van Palestina worden. Twee staten in vrede naast elkaar, alleen zo komt er vrede in het Midden-Oosten, klinkt het tantra van deze anti-Israël tandem waar we al acht jaren mee geconfronteerd worden. Merkwaardig toch dat de laatste anti-Joodse stuiptrekkingen van het kabinet Obama een sneer naar Israël bevatten.

Hoe dan ook, VN-resolutie 2334 die de ‘nederzettingenpolitiek’ van Israël veroordeelt en die impliciet door de VS onder Obama’s doctrine werd goedgekeurd, is enkel symbolisch en heeft verder geen impact op het beleid van Israël. Deze laatste vieze woorden van het Obama kabinet aan het adres van Israël, zullen snel verdampen in de stratosfeer van zodra Donald Trump aan de macht komt.

Donald Trump, die op 20 januari ’17 aan zijn ambtstermijn als Amerikaans president begint, twitterde gisteren n.a.v. de anti-Joodse tirade van John Kerry:

“We kunnen Israël niet verder respectloos en met complete verachting laten behandelen. Ze waren ooit een grote vriend van de VS, maar… niet meer. Het begin van het einde was het verschrikkelijke Iran akkoord en nu dit (VN)! Hou je sterk Israël, 20 januari komt snel dichterbij!”

trump-tweet