Al Fatah van Mahmoud Abbas verliest alweer de pedalen: Over helden, martelaars, bloed en Jodenmoord

attacksFacebookpagina van Al Fatah, 16 december 2016. Lijst met de 10 belangrijkste terreuraanslagen (volgens Al Fatah) tegen Israël [beeldbron: PMW]

De Palestijnse politieke factie Al Fatah, die wordt voorgezeten door PA-president Mahmoud Abbas, bereidt zich momenteel voor op de 52ste verjaardag van haar eerste aanslag tegen de Joodse Staat. Die eerste aanslag van Al Fatah, die de “start van de Palestijnse revolutie” inluidde, was in feite een (mislukte) bomaanslag tegen Israël’s nationale watervoorziening (National Water Carrier), die op 1 januari 1965 werd uitgevoerd door een terreurcel onder leiding van wijlen Yasser Arafat.

Toch opvallend dat de Palestijnen een terreuraanslag uitkiezen om het begin te markeren van die zogenaamde Palestijnse beweging. Overigens lagen de ambities van de PLO en Al Fatah  in 1965 heel wat minder dan tegenwoordig. De Gazastrook werd bezet door Egypte en Judea & Samaria (de Westbank) werden door Jordanië bezet en in 1950 geannexeerd bij het Jordaanse Koninkrijk.

Het oorspronkelijke charter van de PLO, artikel 24 las dan ook: This Organization does not exercise any territorial sovereignty over the West Bank in the Hashemite Kingdom of Jordan, on the Gaza Strip or in the Himmah Area [een deel dat Syrië voor zich had opgeëist]. Its activities will be on the national popular level in the liberational, organizational, political and financial fields.”

Naar aanleiding van de 52ste verjaardag van Al Fatah (die eerste terreuractie van Arafat) brengt Al Fatah een serie posters uit met Palestijnse leiders die toen actief waren en enkele anderen die nog in leven zijn. Onder die Palestijnse ‘helden’ van Al Fatah bevinden zich leiders van verschillende Palestijnse terreurgroepen die allen het embleem van Al Fatah opgespeld krijgen:

fatah-heldenAl Fatah posters met o.m. Hamas oprichter Sjeik Ahmed Yassin, Yasser Arafat, Islamic Jihad oprichter Fathi Shaqaqi, Fatahleider Marwan Barghouti e.a. [beeldbron: EoZ]

Op 24 december 2016, naar aanleiding van de stemming in de VN-Veiligheidsraad waarbij 14 op 15 lidstaten resolutie 2334 goedkeurde die de bouw van Joodse huizen voorbij de Groene Lijn veroordeelde, publiceerde Al Fatah op haar Facebookpagina onderstaande cartoon.

De kaart van ‘Palestina’ (Israël dus) wordt hier afgebeeld als een dolk in de Palestijnse driekleur die in het woord “nederzetting” wordt geplant. De tekst boven de afbeelding luidt “#Palestine will defeat the settlement”. In het plaatje worden de veertien namen vemeld van de landen die de resolutie goedkeurden en met de woorden ‘Dank u’ erop geschreven.

Bedankt Al Fatah hier de 14 landen voor hun VN-stemming, omdat zij het besluit van de VN interpreteren als het verlenen van een toestemming aan Al Fatah om Israëliërs te vermoorden? Of bedankt Fatah hen omdat de VN de nederzettingen als ‘illegaal’ hebben bestempeld en dit aldus door hen beschouwd wordt als een licence to kill zoveel mogelijk Israëliërs? Hoe dan ook belooft Fatah nog meer Israëliërs met hun leven te laten betalen als gevolg van de VN-stemming.

De veertien landen die Al Fatah hieronder bedankt zijn: Rusland, Angola, Oekraïne, Japan, Spanje, Egypte, Maleisië, Venezuela, Nieuw-Zeeland, Senegal, Uruguay, Frankrijk, China en Groot-Brittannië. Zoals bekend onthielden de Verenigde Staten zich aan de stemming en de VS wordt nergens vermeld. Overigens, niemand stemde tegen de resolutie. De eensgezindheid om Israël te verketteren en de Palestijnen te lijmen was weer groot.

fatah-blood