De dolk van Obama in de rug van Israël: VN resolutie stop bouw Joodse woningbouw in Jeruzalem goedgekeurd

daggarHet Kerstgeschenk van Obama: een dolk in de rug van Israël

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft op vrijdag 23 december 2016 de resolutie aangenomen die eist dat Israël onmiddellijk stopt met het bouwen van Joodse woningen voorbij de Groene Lijn, dwz in Judea & Samaria, in oostelijk Jeruzalem (Oud-Jeruzalem) en op de Golan Hoogtes.

De veertien lidstaten, met inbegrip van de 4 van de 5 permanente leden van de Veiligheidsraad (Frankrijk, China, Rusland en Groot-Brittannië) stemden voor de resolutie, die opnieuw was ingediend door Nieuw-Zeeland, Maleisië, Senegal en Venezuela, daags nadat Egypte, dat aanvankelijk mee de resolutie indiende, op de valreep haar steun voor het initiatief had teruggetrokken.

De dolk in de rug
obama-messiah1Opmerkelijk en hoogst ongewoon, is dat het 5de permanente lid van de Veiligheidsraad met name de Verenigde Staten, dat reeds jarenlang de trouwe bondgenoot is van Israël in de Verenigde Naties, zich op instructie van uittredend Amerikaans president Barack Obama onthield aan de stemming waardoor de resolutie kon worden aangenomen.

De ontgoocheling in de houding van Barack Obama ten aanzien van de Joodse Staat, wordt in Israël op groot ongeloof onthaald en de ontgoocheling is dan ook bijzonder groot en wordt algemeen beschouwd als de spreekwoordelijke “dolk in de rug” van Amerika.

Het kantoor van premier Benjamin Netanyahu reageerde meteen:

“Israël verwerpt categorisch de verwerpelijke anti-Israëlische resolutie in de Verenigde Naties en zal er zich niet aan houden. Terwijl de Veiligheidsraad niets doet om de massacre van een half miljoen mensen in Syrië te stoppen, sluit het Israël schaamteloos uit, de enige democratie in het Midden-Oosten. De regering Obama heeft niet enkel gefaald om Israël tegen de laster te verdedigen in de Verenigde Naties, zij werkt er achter de schermen mee samen.”

obama-zero

Advertenties