Eerbetoon van Mahmoud Abbas aan bij naam genoemde Palestijnse terroristen tijdens 7de Conferentie van Al Fatah

fatah-confRamallah, 29 november 2016. Mahmoud Abbas opent de 7de Conferentie van Al Fatah

De president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas heeft de afgelopen week de 7de Conferentie van Al Fatah gebruikt om zijn dictatoriaal regime te cementeren. Op dinsdag  29 november 2016 werd Abbas, die in maart aanstaande 82 jaar oud wordt, unaniem herverkozen om voor een nieuwe termijn van 5 jaren de Palestijnse beweging Al Fatah te leiden, de politieke factie die in 1964 werd opgericht en sinds 1967 het Palestijnse beleid via de PLO bepaalt.

Daarnaast is Abbas sinds 29 oktober 2004 voorzitter van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en sinds 15 januari 2005 president van de PA sinds haar oprichting in 1993, hoewel zijn legislatuur als president sinds januari 2009 is verstreken en hij volgende maand al acht jaar onwettelijk in het zadel zal zitten.

Op woensdag 30 november gaf Mahmoud Abbas een drie uur durende toespraak op de conferentie van Al Fatah. Hij drukte de hoop uit dat de Amerikaanse President-elect Donald Trump de Palestijnse vraag naar onafhankelijkheid zal steunen en deze in 2017 zal helpen om deze tot stand te brengen. “Echter, wij weten niets over hem,” zei Abbas, “behalve dat het [Amerikaanse] volk hem heeft gekozen. Wij deden dat niet en als hij met ons wil praten zullen we daar op ingaan. Wij hopen dat hij in staat zal zijn om iets bij te dragen aan de Palestijnse zaak en ons een oplossing zal aanreiken naar een gezonde, gebalanceerde en rechtvaardige (oplossing).

Abbas verwierp tot twee keer toe de erkenning van Israël als ene Joodse Staat: “Wij zullen geen voorstel accepteren om de Joodse staat te erkennen.” Hoewel hij bij herhaling zei dat hij enkel “vredevol volksverzet” steunt “in deze fase”, waar jij met dat laatste bedoelt dat hij in principe geen bezwaren heeft tegen terrorisme zolang dit momenteel om tactische redenen gebeurt. Ten bewijze dat hij niet gekant is tegen terrorisme qomde hij in zijn toespraak een aantal gekende terroristen op die hij “martelaren” noemde waaronder:

Dr. George Habash – stichter van de terreurgroep het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC), berucht voor de vele moorden en aanslagen en vlliegtuigkapingen;
Abu Ali Mustafa – eveneens van de PFLP, verantwoordelijk voor tien terreuranslagen met autobommen in Israël;
rebellen3Sheikh Ahmed Yassin – stichter van ed tereurgroep Hamas, verantwoordelijk voor talloze zelfmoordbomaanslagen en andere aanslagen;
Fathi Shikaki – medeoprichter van de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) die tevens verantwoordelijk is voor talloze zelfmoordbomaanslagen en andere aanslagen;
Muhammad Zaidan (Abu Abbas) – stichter van de terreurgroep het Palestijnse Bevrijdings Front (PLF), onder meer verantwoordelijk van de kaping van het cruise schip Achille Lauro waar Leon Klinghoffer werd vermoord;
Haj Amin al-Husseini, de Grootmoefti van Jeruzalem die de Arabieren ophitste tot dodelijke rellen tegen de Joden in de jaren 1920 en 1930 en die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de nazi’s.

Abbas zei over hen dat “al deze martelaren zijn al onze helden, jullie zullen ze niet vergeten, want zij zijn onsterfelijk in het geheugen van het volk en in het thuisland Palestina. Hun offers zullen niet vergeefs zijn.”