Israël plant de bouw van 1400 nieuwe woningen in Jeruzalem

ramat22De bouwcommissie van Jeruzalem zal spoedig overleg voeren over een nieuw project van 1400 nieuwe woningen in het stadsdeel Ramat Shlomo (foto). Hierbij gaat het om een van de grootste projecten van de afgelopen jaren.

Tot nu toe had men dit plan voor het stadsdeel Ramat Shlomo niet uitgevoerd vanwege de kritiek van de Amerikaanse regering. Nu, na de presidentsverkiezingen in de VS, is het project weer uit de bureaula tevoorschijn gehaald en zelfs uitgebreid. Volgens een lid van het stadsbestuur van Jeruzalem omvat het nieuwe project bouwplannen voor een gebied waarover tot nu toe nooit gediscussieerd zou zijn.

“Hier in Jeruzalem gedragen we ons al alsof Donald Trump al begonnen zou zijn aan zijn presidentschap, maar niemand weet hoe zijn politiek er uit zal zien”, zei een lid van de bouwcommissie in een interview. “Wij zijn van mening dat hetgeen we de komende maanden niet doen, gevolgen voor de toekomst kan hebben. Ook al maakt de Amerikaanse regering nu bezwaar, het is niet zo belangrijk. We moeten Trump laten zien: ´We bouwen in Jeruzalem´.”

Verleden week werd al bekend dat het stadsbestuur van Jeruzalem van plan is om te overleggen over meerdere bouwprojecten, die tijdens de ambtsperiode van de Amerikaanse president Barack Obama aan de kant waren gelegd.

door NAI Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 21 november 2016.

Advertenties