Palestijnse Autoriteit stopt met uitbetaling van salarissen van vrijgelaten terroristen en massamoordenaars van Hamas

Israel-releases-26-Palestinian-prisonersRamallah in Samaria, in de nacht van 13 op 14 augustus 2013. De ‘gematigde’ president Mahmoud Abbas verwelkomt elf door Israël vervroegd vrijgelaten gevangen Palestijnse terroristen en massamoordenaars in ruil voor niks. Volgens Abbas zijn dit allemaal stuk voor stuk nationale ‘verzetshelden’ [foto: AP/Majdi Mohammed]

Het Palestijnse parlementslid Nayef Rajoub, een lid van de met Hamas gelieerde Partij voor Verandering en Hervorming en een jongere broer van de beruchte Jibril Rajoub, heeft op zaterdag 13 november 2016 het besluit gehekeld van het Ministerie van Financiën van de Palestijnse Autoriteit om te stoppen met het uitbetalen van de salarissen van 30 vrijgelaten terroristen omdat zij zich zouden verzetten tegen de legitimiteit van de PA regering.

In een verklaring zei Rajoub dat dit besluit duidelijk om politieke redenen werd uitgevaardigd en waarschuwde de PA ervoor dat dit de breuk tussen het Palestijnse volk nog zou verdiepen:

nayef“De opschorting van de uitbetaling van salarissen aan verscheidene mensen die een tijd opgesloten zaten in de gevangenissen van de bezetter [aka Israël] omdat zij ertegen streden, is een duidelijk antwoord aan de bezetter in haar strijd tegen de vrije mannen [de gevangen terroristen die op vrije voeten kwamen].”

Rajoub’s opmerkingen bevestigen in essentie dat vergoedingen die worden uitbetaald door de PA regering aan gevangen Palestijnse terroristen en massamoordenaars bedoeld zijn om de gewapende strijd tegen Israël aan te moedigen en te belonen en in werkelijkheid het terrorisme steunen en financieel sponseren en belonen.

Geschat wordt dat ongeveer zes procent van het jaarlijkse budget van de PA gaat naar de uitbetaling van ca. 4,5 miljoen dollar per maand naar opgesloten terroristen en nog eens ca. 6,5 miljoen dollar maandelijks aan hun families. Van deze jarenlange praktijk is de internationale gemeenschap uiteraard op de hoogte maar zij wuift elke kritiek hierop van de hand.

De afgelopen jaren is de PA onder toenemende druk komen te staan, met inbegrip van verscheidene Europese landen, om op te houden om Europese hulpgelden te misbruiken om de lonen van terroristen te betalen, zowel aan de Palestijnen die momenteel achter de tralies zitten alook aan diegenen die werden vrijgelaten.

Vorige maand kwam het bericht dat Groot-Brittannië miljoenen ponden aan de uitbetaling van hulpfondsen aan de PA zal opschorten, omwille van het feit dat een groot deel van deze hulpgelden eindigen in de handen van terroristen.

Op 28 september 2016 hebben Republikeinse senatoren in de Verenigde Staten een wetsvoorstel ingediend om de hulpfondsen die worden uitgekeerd aan de Palestijnse Autoriteit, op te schorten totdat de minister van Buitenlandse Zaken kan garanderen dat de Palestijnse Autoriteit geen terroristen of hun families beloont die aanslagen pleegden tegen Israëliërs of Amerikanen.

Advertenties