Mislukte anti-Trump-demonstratie in Tel Aviv

israel-trump2Anti-Trump-demonstranten tegenover de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv,
vrijdag 11 november 2016. De opkomst viel erg magertjes uit…

Linkse Israëli´s waren vastbesloten hetzelfde te doen als hun Amerikaanse collega´s en een grote demonstratie tegen de gekozen Amerikaanse president Donald Trump te organiseren. Maar er kwamen niet genoeg mensen.

De demonstratie zou afgelopen vrijdag voor de Amerikaanse ambassade in Tel Aviv plaatsvinden, bleek echter een flop te zijn. Er kwamen slechts ongeveer 20 mensen opdraven voor de ambassade, die de manifestatie in een curiositeit veranderden.

Voorbijgangers glimlachten over de handvol demonstranten en hun bezorgdheid over de verkiezingsoverwinning van Donald Trump. Het lukte de Israëlische demonstranten in ieder geval hun protest vreedzaam te houden, zoals de krant “Haaretz” berichtte. In tegenstelling tot de demonstraties in de VS.

Een meerderheid van de Israëli´s is nog steeds tevreden met de verrassende overwinning van Trump en is er zeker van dat deze een einde zal maken aan de naïeve en ineffectieve politiek van de VS tegenover het Israëlisch-Palestijnse conflict en andere crises in het Nabije Oosten.

door NAI Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 13 november 2016.