Palestijnse antisemitische T-shirts stellen Trump voor als een chassidische Jood en Obama als een Pal-Arabier

trump-obama

Hoe de Palestijnen en Arabieren zelves naar de verkiezingsstrijd in de Verenigde Staten keken was bijvoorbeeld te merken aan deze T-shirts met antisemitische opdruk die deze Arabier te koop aanbood in zijn anti-Israël souvenirwinkel in Oud-Jeruzalem. [beeldbron: Gulf Eyes/AP]

President-elecht Donald Trump wordt hier afgebeeld als “Jodenknecht” – een stereotypisch geklede chassidische Jood compleet met Jodenhoed en peies (haarlokken) – en huidig president Barack Obama daarentegen met een Arafatsjaaltje als symbool voor zijn uitgesproken pro-Palestijns [lees: anti-Israël] beleid van de voorbije acht jaren.

Blijkbaar zagen de Palestijnen de voorbije verkiezingsstrijd niét als een gevecht om de macht in de VS tussen Hillary Clinton en Donald Trump maar in hun perceptie was de keuze in werkelijkheid tussen Barack Obama en Donald Trump en daar hebben ze beslist geen ongelijk in. Met Clinton aan de macht zouden we gewoon een voortzetting van het Obamabeleid hebben gezien. Echter, met Trump aan het roer kan het anders worden en hopelijk meer pro-Israël.

Hoewel het nog veel te vroeg is om nu al te weten wat precies Trump’s positie zal zijn ten aanzien van Israël en het conflict met de Arabieren, heeft deze ontwerper van de T-shirts reeds een duidelijke visie hoe de Arabische wereld kijkt naar Obama en Trump en wat hun verwachtingen zijn ten aanzien van het door de Palestijnen reeds lang geblokkeerde vredesproces.


Met dank aan EoZ voor zijn hint.