VN tegen Israël: ‘Stop met het opzettelijk elimineren van Palestijnse messentrekkers en andere terroristen ‘

pal-bijlPalestijnse ‘vredesactivisten’ zijn er klaar voor…

De Canadese anti-Israël professor Michael Lynk, die sinds 23 maart 2016 door de Verenigde Naties werd aangesteld Speciale Rapporteur voor Judea, Samaria en Gaza, zei op donderdag 10 november 2016 dat hij “zeer bezorgd” is over het feit dat Israël met scherp schiet op Palestijnse Arabische terroristen terwijl ze Israëliërs aanvallen met messen, bijlen en machetes.

Dodelijk geweld wordt verondersteld te worden gebruikt als een laatste redmiddel en alleen als er een legitieme bedreiging bestaat voor het leven van een veiligheidsofficier,” aldus Michael Lynk tegenover het AFP en hij voegde eraan toe dat deze regel “wordt verwaarloosd” door het IDF.

Sinds het begin van de ‘Messen Intifada’ in oktober 2015 werden meer dan 200 Arabische terroristen van de PA geëlimineerd op het moment dat ze een aanslag uitvoerden of trachten uit te voeren. Tientallen Israëliërs werden door deze PA-terroristen bloedig afgemaakt met bijlen en hakmessen. Anderen werden opzetten met voertuigen doodgereden. Honderden andere Israëliërs werden zwaar tot zeer ernstig gewond waarvan sommigen levenslang verminkt achterblijven.

Michael LynkLynk vergeleek het neerschieten van Arabische terroristen met de aanslag met een mes door Ultra-Orthodoxe Joodse Yishai Shlissel op deelnemers in de gay pride parade in Jerusalem van 30 juli 2015. Shlissel stak het 16-jarige Joodse meisje Shira Banki dood en verwondde nog zes andere deelnemers in de optocht. “In dat incident werd de aanvaller overmeesterd en tegen de grond gedrukt,” vertelde Lynk. “Hij werd tegen de grond gedrukt en raakte op geen enkele wijze lichamelijk gewond,” zei Lynk in een telefonisch interview met het AFP kort na de publicatie van zijn eerste rapport.

In sommige gevallen werden Arabische messentrekkende terroristen eveneens gevangen genomen zonder het gebruik van vuurwapens, hoewel de terroristen dikwijls de Israëlische soldaten beschuldigen van hen te willen gevangen nemen waardoor ze genoodzaakt worden om het vuur te openen. “Als zij die aard van geweld kunnen gebruiken om een met een mes gewapende aanvaller te neutraliseren, waarom kan dat dan niet gebruikt worden met de meeste van de vermeende Palestijnse aanvallers in gelijkaardige omstandigheden?” zei Lynk.

Uiteraard verwerpt Israël de beschuldigingen dat haar veiligheidspersoneel in de meeste gevallen disproportioneel geweld zou gebruiken, zeggende dat haar soldaten en veiligheidspersoneel enkel trachten te doen wat nodig is om hun levens en die van anderen te beschermen.

Lynk wordt door de pro-Israëlische NGO UN Watch beschreven als een “anti-Israël” partizaan, met “een extreem anti-westerse politieke agenda.” Hillel Neuer zei over Lynk: “Iemand die Israël beschuldigt van ‘Apartheid’ en openlijk aangeeft de Joodse staat te willen ontmantelen, kan bezwaarlijk als onpartijdig en objectief worden beschouwd.” Lynk krijgt dan ook – en terecht – tot op heden geen visa van Israël om de “bezette gebieden” te bezoeken om zijn anti-Israëlische kruistocht te stofferen.

Lynk zei dat Israëlische ambtenaren tevens geweigerd hebben om hem te ontmoeten in Noord-Amerika waar hij als professor recht doceert aan de Western Universiteit van Ontario. Zijn directe voorganger, Makarim Wibisono uit Indonesië, had in maart jl. voortijdig ontslag genomen omdat Israël met hem weigerde samen wegens zijn vooringenomendheid jegens Israël en partijdigheid ten gunste van de Palestijnen. Israël weigerde hem de toegang om de Arabische conflictzone te bezoeken waarvan hij wordt verondersteld deze te monitoren namens de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties.

richard-falkDe voorganger van Wibisono was de beruchte antisemiet Richard A. Falk, Speciale Rapporteur voor de VN van 2008 tot 2014, die bij herhaling werd beschuldigd van het plaatsen van antisemitische cartoons op zijn website en Facebookpagina. Hij stond vooral bekend voor het aanhangen en verbreiden van allerhande complottheoriën zoals onder meer de aanslag van 9/11 (11 sep. 2001) toen de torens van het WTC in New York door een Saoedi-Arabische terreurcel in de as werden gelegd waarbij bijna 3000 doden vielen, maar die door Falk werd afgedaan als een ‘inside job’.