Tevredenheid in Israël na overwinning van Donald Trump

afteruselection091116

In Israël is men zeer tevreden met het resultaat van de presidentsverkiezingen in de VS. Talrijke Israëlische politici en personen uit het openbare leven hebben met genoegdoening gereageerd op de verkiezing van Donald Trump tot 45e president van de Verenigde Staten.

Vooral in Judea en Samara [de zogenaamde “Westbank”/”Westelijke Jordaanoever”] is met heel blij met het verkiezingsresultaat. De voorzitter van het district Shomron, Yossi Dagan, die benadrukte dat hij ook in het verleden Donald Trump heeft ondersteund, verklaarde.

“Ik feliciteer Donald Trump met zijn verkiezingsoverwinning. Het is vandaag niet alleen een feestdag voor de VS, maar ook voor de bevolking van Judea en Samaria, die een echte vriend gewonnen heeft. Dit is een belangrijk moment voor de bevolking, voor Samaria, dat nu een Amerikaanse president heeft gekregen die van Israël houdt en de bevolking in Samaria ondersteunt. Zijn adviseur David Friedman heeft ons niet alleen de ondersteuning van Trump voor de rechten van de Joden in Judea en Samaria gegarandeerd, maar ook voor de aansluiting van Judea en Samaria aan Israël.”

Ook de voorzitter van het district Har Hebron, Yochai Damari, sprak zijn tevredenheid over de verkiezing van Trump tot president uit:

“De uitspraken van Trump zijn zonder twijfel de meest bemoedigende voor de bevolking in de afgelopen jaren. De moeilijke dagen met Barack Obama zijn beëindigd. Er kan een nieuwe dag voor de bevolking en voor de staat Israël beginnen.”

De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, stuurde een felicitatiebrief aan Donald Trump:

“Zeer geëerde gekozen president, u was altijd een enthousiaste vriend van de stad Jeruzalem, de hoofdstad van Israël en het kloppende hart van het joodse volk. Daarvoor bedank ik u. Ik weet zeker dat u in uw ambtsperiode de soevereiniteit en de status van Jeruzalem als hoofdstad verder zult versterken en de Amerikaanse ambassade naar de stad zult verplaatsen. Ik ben heel hoopvol op uw ondersteuning van onze inspanningen tot de bouw en ontwikkeling van Jeruzalem voor alle burgers en ik nodig u uit de Israëlische hoofdstad te bezoeken. Samen garanderen wij de stad Jeruzalem en de Verenigde Staten een geweldige toekomst.”

Voor de opening van de zitting van het Israëlische parlement, de Knesset, feliciteerde de voorzitter, Juli Edelstein, Donald Trump. “In mijn naam en in naam van de Knesset doe ik mijn gelukwensen toekomen aan de gekozen president Donald Trump en zijn plaatsvervanger Mike Pence. De betrekkingen tussen de VS en Israël waren altijd innig en warm en ik ben ervan overtuigd dat zij dit ook in de periode Trump zullen blijven. Uw succes, Donald Trump, zal ons succes zijn.”

door Nai Redaktion


bron-logoIn een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 9 november 2016.

Advertenties