Ludo Abicht op de Boekenbeurs: De Joodse staat is gebaseerd op een verzonnen aartsvader Abraham

abicht2

Op woensdagvoormiddag, 2 november 2016 had ik de twijfelachtige “eer” om de presentatie van het nieuwe boek “Israël-Palestina – Kaarten op tafel” van Ludo Abicht (links) en Brigitte Herremans (midden) bij te wonen en dat op de Boekenbeurs in Antwerpen. Oud-voorzitter van de linkse partij Groen Jos Geysels (rechts) leidde het interview.

Uiteraard had ik gehoopt op wat vuurwerk en wat krasse uitspraken, maar die bleven helaas achterwege. Herremans stelde zich zelfs gematigder op dan confrater Abicht. Blijkbaar is ze nog niet goed hersteld van de schok toen zij onlangs tijdens een gepland bezoek naar Israël, door de Israëlische grenspolitie voortijdig werd onderschept en, na een nachtje brommen in een detentiecentrum, het land werd uitgezet.

Bovendien kreeg zij een verbod aangesmeerd om als persona non grata de volgende tien jaren nog een voet op Joodse bodem te zetten. Israëlbashen zal ze voortaan vanuit België moeten doen. Dat zal wel even wennen worden, want Herremans bezoekt gemiddeld twee keer per jaar de Palestijnse gebieden. Uiteraard telkens op kosten van de Belgische staat via de overheidssubsidies die jaarlijks overvloedig worden uitgekeerd aan de NGO’s Broederlijk Delen en Pax Christi waarvan zij reeds vele jaren een vaste medewerkster is.

Uit de voorstelling onthoud ik enkele uitspraken zoals wanneer Ludo Abicht de tereurgroep Hamas in Gaza, die hij religieuze fanaten noemt, over dezelfde kam scheert als de “fanatieke” religieuze orthodoxe ‘kolonisten’ op de Westelijke Jordaanoever, aka Judea & Samaria. Hij had dat kunnen nuanceren door bv. te zeggen dat in tegenstelling tot Hamas en Co de ‘kolonisten’ geen raketten en mortiergranaten afvuren naar de Palestijnen en geen Palestijnse kindjes in het holst van de nacht de keel oversnijden zoals bv. in Itamar. Niet dus.

Opmerkelijk was misschien ook toen Ludo Abicht andermaal uithaalde naar die Joden die hun eigendomsrecht baseren op religieuze gronden en zei dat de Abraham, de aarstvader van de Joden, helemaal niet bestaat. “Dat is een verzinsel”, zei Abicht. Zoals elke “rechtschapen” anti-Israëlactivist het betaamt is een sneer geven naar de Joodse identiteit en religie nooit ver weg als het over Israël gaat. Tenslotte is Israël slechts het excuus en is het in werkelijkheid enkel om de Joden te doen en hun “verwerpelijke” daden.

isis-mesAbicht “vergat” er natuurlijk bij te vertellen dat Abraham niet alleen de aartsvader is van zowel Joden als van de christenen maar tevens ook in Islam. Indien hij op de Westelijke Jordaanoever en in het bijzonder in Gaza van de daken zou schreeuwen dat “Abraham een verzinsel is”, dan zou hij niet “gedeporteerd” (zijn woorden) worden zoals Brigitte Herremans, maar regelrecht de keel worden overgesneden en het filmpje van zijn executie zouden we nadien kunnen bewonderen op YouTube.

Enfin, al bij al een debat om snel te vergeten. Net zoals het boek zelf waar alle waardeloze clichées over het conflict, leugens, misleiding en desinformatie tot in den treure toe worden herhaald (Israël/De Jood = Slecht – Palestina/Islam = Goed).

Brabosh.com