Een jaar Palestijnse terreur in grafieken aangetoond

media_bias_israel_largePalestijnse stenengooiers, de westerse media zijn er dol op. Ze generen zich ook niet om zelf wat in elkaar te flansen. Een regisseur van Pallywood, hier omringd door fotografen met een veiligheidshelm op, roept naar de Palestijnse acteur als stenengooier van dienst: “Nog eventjes wachten graag! Ok, je kan weer. Gooien maar die steen! NU!” – “Bedankt! Het staat er weer keurig op, nu snel zijn en op tijd publiceren in mijn krant!!”

De Amerikaanse blogger EoZ heeft enkele grafieken opgemaakt omtrent de aanslagen die op een jaar werd gepleegd in Israël. Van oktober 2015 (het begin van de “Messen Intifada)  tot oktober 2016 werd de informatie gebaseerd op de cijfers van Israël’s Ministerie van Buitenlandse Zaken (IMFA). Het aantal aanslagen daalde beduidend tijdens afgelopen zomer maar hebben zich sinds het begin van de herfst heraald. Onder “steekpartijen” zijn ook de pogingen tot aanvallen met messen en andere steektuigen inbegrepen.

Hieronder een grafiek van het totaal aantal aanslagen naar de aard van de gebruikte methode zoals: mensen omverrijden met een voertuig; wegbommen, beschietingen al dan niet uit een voorbijrijdend voertuig, steekpartijen met messen, hakbijlen, houwelen enz; vuurbommen (molotove cocktailes); uitgezonderd het bekogelen van mensen en rijdende voertuigen met slingers, van stenen en halve rotsblokken:

grafiek01

De grafiek hieronder schetst de trend per type aanslag nog wat duuidelijker. Een nieuwe trend bv. waarover weinig wordt bericht in de media is aanslagen plegen met wegbommen en granaten die van zero tot ongeveer tien per maand zijn toegenomen. Het aantal beschietingen, al dan niet vanuit een rijdend voertuig, is in oktober jl. opmerkelijk toegenomen:

grafiek02

Ook het bekogelen van mensen en voorbijrijdende voertuigen met slingers, van stenen en of met halve rotsblokken zit weer in de lift zoals deze volgende grafiek aantoont. In het Westen wordt daar smalend en zelfs lacherig over gedaan over “Wat Palestijnse kinders die wat ‘steentjes’ gooien” naar de Joden. Jeugdig ‘kattekwaad’ klinkt dat vergoelijkend in de westerse media. ‘Gerechtvaardigd verzet’, bij de westerse mensenrechtenorganisaties en verwante ‘vredes’bewegingen. Vele Joden raakten zwaar gewond, verminkt en zelfs gedood door dergelijke keien en stenen.

grafiek03

Advertenties