Palestijnse Autoriteit: Gevangenisstraf voor normalisering van de betrekkingen met Joden en met Israël

worldpeace2Londen, 21 augustus 2011. Op het Trafalgar Square werd gedemonstreerd tegen normalisering van de betrekkingen met Israël. Onder de betogers ook kinderen die van kleinsaf Jodenhaat worden ingeprint… [beeldbron]

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft een standpunt ingenomen over de zaak van vier Palestijnen, die na hun bezoek aan een soeka door de Palestijnse autoriteiten gearresteerd werden. Hij zegt:

“Enkele dagen geleden bezochten vier Palestijnen de loofhut van Oded Ravivi, de voorzitter van de gemeente Efrat. Ze kwamen om hun respect te betuigen aan het Loofhuttenfeest en hun joodse buren. Ze werden als gasten verwelkomd, zoals gebruikelijk volgens de goede joodse traditie.

Deze bezoekers hebben niemand kwaad gedaan. Maar toen ze van hun bezoek terugkeerden, werden ze door de Palestijnse autoriteiten gearresteerd.

sukkot-laubhutteVolgens informatie van vooraanstaande officials van de Palestijnse Autoriteit zullen ze tot een gevangenisstraf veroordeeld worden wegens het delict van de “normalisatie met Israël”. Waar blijft de schreeuw van verontwaardiging van de mensenrechtenorganisaties? Die is er niet. Tot hun grote schande zwijgen ze.

Dit zwijgen is niet nieuw en ook niet verrassend. Deze organisaties zwijgen als de Palestijnse leiding de families van terroristen salarissen betaalt, moordenaars verheerlijkt worden en straten en stadscentra naar hen vernoemd worden. Deze organisaties bewijzen eens temeer dat zij in werkelijkheid helemaal niet geïnteresseerd zijn in mensenrechten, maar alleen in het wijzen met de vinger naar Israël en het wereldwijd in diskrediet te brengen. Ze gebruiken het belangrijke goed van de mensenrechten als politiek instrument om Israël aan te vallen.

Ik roep de internationale gemeenschap op om te helpen deze arme Palestijnen te bevrijden, wier gevangenneming opnieuw een bewijs is voor de Palestijnse weigering om vrede te sluiten.”


bron-logoBron: In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op de site van Israel Nachrichten van 29 oktober 2016.