Verdraaiing van Feiten omtrent Israël – Acht categorieën van bevooroordeelde media [Honest Reporting]

media-liesHonest Reporting [*] brengt een interessante videoreeks uit onder de naam “Red Lines: The Eight Categories of Media Bias” omtrent de bevooroordeelde en verdraaide berichtgeving in de internationale media omtrent het Israëlisch-Palestijns conflict. Deze reeks kan u hier terugvinden op het YouTubekanaal van Honest Reporting.

In dit zevende deel dat gebaseerd is op het E-book van HR, vertellen enkele prominente journalisten en media analysten over de wijze waarop het nieuws dikwijls verkeerd of verdraaid wordt gebracht. Aan het woord komen Haviv Rettig Gur van The Times of Israel en Michelle Chabin van USA Today, NY Jewish Week en Religion News Service die hun inzichten geven waarom journalisten soms vervormde feiten publiceren.

Distortion of Facts: HonestReporting’s 8 Categories of Media Bias

[*] Honest Reporting is een pro-Israëlische niet-gouvernementele organisatie die de media controleert voor wat het ziet als vooringenomendheid jegens Israël. De organisatie is een Amerikaanse geregistreerde liefdadigheidsinstelling met hoofdkantoor in Skokie, Illinois, met haar redactie die in Jeruzalem is gevestigd. De NGO heeft filialen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Italië en Brazilië.