UNESCO vervangt Joodse en Christen cultuur op de Tempelberg door Palestijnse islamistische cultuur

al-aksa-1893aFoto van de binnenzijde van de Al Aqsa moskee op de Tempelberg in Jeruzalem uit 1893, van oorsprong een christen Byzantijnse kerk. met name de Kerk van de Heilige Maagd. Na de verovering van Jeruzalem in 638 na Christus, werd Jeruzalem ge-islamiseerd en werd in 711 de christelijke kerk door de moslimveroveraars omgebouwd tot de huidige Al Aqsa moskee. De oorspronkelijke pilaren die nog te zien zijn op het plaatje hierboven, werden in 1927 en 1936 zwaar beschadigd door aardbevingen. In 1938 doneerde de Italiaanse fascistenleider Benito Mussolini een scheepslading marmer afkomstig uit de steengroeven in het Italiaanse Carrara. Het centraal plafond werd opnieuw bekleed en de Byzantijnse bogen en stenen vloer werden eveneens vervangen met Mussolini’s Carrara marmer….

VN: Jeruzalem is Islam
Afgelopen nacht van 18 op 19 oktober 2016 heeft het uitvoerend comité van UNESCO het besluit geratificeerd om de band van de Joodse geschiedenis met de Tempelberg in Jeruzalem uit te vagen. Het is thans de officiële positie om de 3.000 jaar oude geschiedenis van het Judaïsme met de site – de heiligste site in het Jodendom – te negeren.

Een gevaarlijk precedent werd gesteld: een nevenorganisatie van de Verenigde Naties noemt Israël “de bezettingsmacht” aan de Westelijke Muur (Kotel/Klaagmuur) en ontkent in essentie de historische feiten die Israël verbinden met Jeruzalem. Dit kan ernstige complicaties hebben voor Israël’s toekomst.

Overigens wist UNESCO niet enkel de Joodse geschiedenis uit, maar zij hebben tevens de christelijke geschiedenis met de heilige site uitgevaagd. Schriften verhalen hoe Jezus op de Tempelberg bad. Er is ook bewijs dat Byzantijnse christenen de Tempelberg gebruikten vóór de moslimverovering van Jeruzalem. Maar in de resolutie van UNESCO wordt elke geschiedenis – die afwijkt van de islamitische geschiedenis – zonder pardon uitgevaagd.

Palestijnse cultuur?
Al Fatah, de Palestijnse politieke factie die wordt voorgezeten door PA-president Mahmoud Abbas,  heeft de resolutie van UNESCO toegejuicht en beweert op haar officiële Facebookpagina dat er geen enkele Joodse binding is met de heiligste site in Jeruzalem.

Maar even voor dat gebeurde, plaatste Al Fatah het onderstaande plaatje op haar Facebookpagina met als bijschrift: “Wij zullen doorgaan met [onze] strijders tot wij onze Palestijnse droom hebben verwezenlijkt.”

Zo te zien op het plaatje valt er heel wat Palestijnse Arabische cultuur te vieren voor de UNESCO [United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization].

palcultuur