Saoedische prins bin Talal: ‘Palestijnen moeten een einde maken aan de bezetting van Judea en Samaria’

waleedDe Saoedische prins Al-Waleed bin Talal op 7 oktober 2016: “De Palestijnen moeten een einde maken aan hun bezetting van het historische Joodse land in Judea en Samaria”

“Saoedi-Arabië is financieel vindingrijk als het erom gaat de Palestijnen te helpen permanent te midden van hun Arabische broeders te wonen.”

Riyad – Volgens de Saoedische krant al-Watan heeft de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal (foto) opnieuw verbazing gewekt in Saoedische politieke kringen, toen hij zijn niet aflatende steun voor ‘de Joodse staat’ aankondigde en de halsstarrige weigering van de Palestijnen om de ‘historische feiten’ te accepteren een dreun verkocht.

De krant al-Watan citeerde de Saoedische prins bin Talal die, zoals werd gezegd, een mediamagnaat is, als volgt:.

“Haal alstublieft geen dingen door elkaar, ik ben zelf een vurige islamitische Arabier, dus kan ik mijn mede-geloofsgenoten niet verraden, maar dit moet mij er niet van weerhouden om de waarheid te zeggen en de waarheid kan zichzelf niet aan mijn Arabische broeders bekend maken, tenzij iemand ermee begint om hen de ware geschiedenis te onderwijzen en al die totaal misleidende dogma’s uit te wissen die in hun ziel zijn gekrast.

Ik heb ontelbare onpartijdige boeken en artikelen over het Jodendom en het joodse volk bestudeerd en ik kan geen oprechte moslim zijn als ik negeer wat God heeft geschonken aan de profeet Abraham (vrede zij met hem), toen de Almachtige alle landen die Abraham zag voor altijd aan hem en zijn nakomelingen gaf, daarom bezetten de Palestijnen in moreel opzicht het historische Joodse land in Judea en Samaria en de westelijke oever van de rivier de Jordaan onrechtmatig.

Ik zeg niet dat de overgrote meerderheid van de Palestijnen verraderlijk is, maar het is een vaststaand feit dat velen van hen als het erop aankomt regelmatig van gedachten veranderen. De Palestijnen klagen altijd en jammeren over het Israëlische onrecht, maar ik heb rapporten die zeggen dat Palestijnse bouwbedrijven het Israëlische leger voorzien van materieel en beton om een scheidingsmuur te bouwen; ik heb ook minachting voor een aantal Palestijnen dat ergerlijk halsstarrig is, maar het Koninkrijk Saoedi-Arabië is financieel vindingrijk en ik kan garanderen dat Riyad hen [de Palestijnen] zal helpen om permanent te midden van hun Arabische broeders te wonen.”


bron-logoBron: in een vertaling uit het Engels door Wachteres en Henk V voor E.J. Bron van een artikel op de site van AWD News.com van 7 oktober 2016