Israël schort samenwerking met UNESCO op, de culturele organisatie van de Verenigde Naties

unescovote2Israël’s minister voor Opvoeding, Cultuur en Sport Naftali Bennett, die tevens de voorzitter is van Israel’s National Commission for UNESCO, heeft besloten om per onmiddllijke ingang alle actviteiten in samenwerking met de internationale organisatie op te schorten. Bennett zal de komende weken een speciale vergadering beleggen tussen Israël’s Nationale Commissie voor UNESCO om te kijken wat de volgende noodzakelijke stappen zijn.

Zijn besluit komt er nadat op donderdag 13 oktober 2016 de UNESCO de resolutie goedkeurde die hierin de suggestie volgt van de Palestijnse Autoriteit om de Joodse geschiedenis los te maken van de Tempelberg en de Westelijke Muur (aka Kotel of Klaagmuur).

In een officiële persmededeling van het kantoor van minister Bennett, die zich eveneens richtte tot de naties die in de UNESCO vertegenwoordigd zijn, klonk het deze vrijdagochtend 14 oktober 2016 aldus:

“Het Israëlische comité legt elke samenwerking stil. Er zullen geen vergaderingen meer zijn met de vertegenwoordigers van UNESCO, noch deelname in internationale conferenties. Er zal geen professionele samenwerking zijn tussen ons en een organisatie die terreur ruggesteunt.

naftaliHet besluit van vorige nacht ontkent de geschiedenis en ruggesteunt de [Pal-Arabische] terreur. Diegenen die prijzen geven aan aanhangers van jihad in Jeruzalem amper enkele dagen nadat twee Joden werden vermoord in de stad, zouden wel eens de volgende kunnen zijn.

De westerse wereld moet in opstand komen tegen UNESCO en tegen het prijzen overhandigen aan supporters van de terreur.

Net zoals wij werken tegen de islamitische terreur in Aleppo en Palmyra, moeten wij vechten tegen de politieke terreur in Jeruzalem. De volgende terrorist zal legitimiteit krijgen door de ziekelijke beslissing van gisteren. Jeruzalem afsnijden van Israël zal een domino-effect creëren dat de hele westerse wereld zal beïnvloeden.”