UNESCO keurt resolutie goed waarbij Joodse historisch-religieuze banden met Jeruzalem worden ontkend

kotel2016aJeruzalem, 12 oktober 2016. Naar aanleiding van Jom Kippoer komen tienduizenden Joden uit alle hoeken van het land samen om te bidden aan de Kotel (Klaagmuur). Nauwelijks een dag later, ontkent UNESCO de banden van het Joodse volk met hun 3000 jaar oude heiligste site. ‘De Kotel is van Islam en Joden hebben daar niks te zoeken’, luidt het verdict.

Op donderdag 13 oktober 2016 stemden de 58 leden van UNESCO (UN Educational, Scientific and Cultural Organization) over een ontwerpresolutie omtrent de toewijzing van heilige sites in Jeruzalem. Met 24 ja-stemmen tegenover 6 nee-stemmen, gaf de vergadering haar goedkeuring aan een resolutie die de banden ontkent van het Judaïsme met haar meest religieuze sites: de Tempelberg en de Westelijke Muur (aka Kotel of Klaagmuur).

Premier Benjamin Netanyahu veroordeelde scherp de stemming en zei:

“Het theater van het absurde loopt verder in de Verenigde Naties. Vandaag heeft de UNESCO dit jaar haar tweede besluit goedgekeurd waarin de band van het Joodse volk met de Tempelberg wordt ontkend, onze heiligste site voor meer dan 3000 jaren. Wat zal het volgende zijn? Een besluit van UNESCO dat het verband ontkent tussen pindakaas en gelei? Batman en Robin? Rock ‘n’ roll?”

stat-kotel1

Zesentwintig naties stemden voor de resolutie en twee waren afwezig. Een tiental moslimlanden stemden tegen de historische band van de Joden met de Tempelberg die gesteund werd door de grootmachten China, Rusland en Iran, het traditionele machtsblok tegen de aanwezigheid van een soevereine Joodse staat in het Midden-Oosten. Het is zoals ontkennen dat de Eifeltoren en de Avenue des Champs-Élysées een band heeft met Frankrijk, de OLV Kathedraal in Antwerpen met Vlaanderen of de pyramiden met Egypte.

Tegen de resolutie stemden: Estland, Duitsland, Litouwen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

‘Bystanders’
Opvallend is het groot aantal onthoudingen tijdens de stemming
: 26 naties verkozen niet te stemmen waaronder ook Frankrijk, Italië, Zweden, Spanje, Slovenië en Griekenland. Zij kozen ervoor om als passieve toeschouwer, als ‘bystander’, toe te kijken hoe de rest van de wereld Israël demoniseert en delegitimeert.

Aan het traditionele overschot aan ‘bystanders’ in de geschiedenis van tweeduizend jaren Jodenvervolging hebben Joden geen te beste herinneringen. Tenslotte: wie zwijgt stemt toe. Of zoals Edmund Burke het ooit heeft gezegd: “Om het kwaad te laten zegevieren behoeft het goede mensen die niets doen.”

drie-apen

De discussie tussen Israël en de UNESCO omtrent wie de heilige plaatsen in Israël en in de Palestijnse gebieden toebehoort, loopt al een hele tijd. Het gaat in feite om dezelfde resolutie als die van april 2016 maar waarvan de stemming erover voortijdig werd afgebroken.

Zo heeft op 11 april 2016 de uitvoerende Raad van UNESCO zijn goedkeuring gehecht aan een resolutie genaamd “Bezet Palestina.” De titel stelde dit onmiddellijk vast als een bevooroordeeld document. Dat is niet verwonderlijk. Alle teksten aangenomen door UNESCO betreffende het Midden-Oosten zijn bevooroordeeld. Wie het zorgvuldig leest kan echter zien dat er weer een verdere stap is gezet.

De UNESCO-resolutie is niet alleen vooringenomen, hij is extreem ontkennend. Alle sporen van Joodse aanwezigheid in Jeruzalem en Judea uit de oudheid zijn met één pennestreek geëlimineerd. De Tempelberg wordt niet vermeld. Die heeft alleen de naam al-Aqsa moskee / Haram al-Sharif. De naam “Klaagmuur” is geplaatst tussen aanhalingstekens, om aan te geven dat het een ongeldige naam is: Al Buraq Wall wordt gebruikt, zonder aanhalingstekens. De graven van de joodse begraafplaatsen worden beschreven als “Joodse nep-graven”.

UNESCO_logoHet is een radicale antisemitische resolutie die de historische feiten ontkent en beweert dat die niet bestaan, en het presenteert de geschiedenis van het Judaïsme en de Joden als leugens. Met daarbij de beschuldiging dat de Joden “Joodse nep-graven aanplant”, ook als een leugen. Hij zegt ook dat het jodendom een schijnvertoning is en de Joden leugenaars en bedriegers zijn.

Het document is absoluut anti-historisch, anti-feitelijk en “anti-zionistisch”: het probeert ondubbelzinnig te ‘bewijzen’ dat Israël werd opgericht vanwege een onwaarschijnlijkheid en geen reden heeft om te bestaan. Het document beschrijft Israël als de “bezettende macht” die zich voortdurend presenteert als een roofzuchtig en willekeurig eigenmachtig land. Stemmen voor deze tekst betekent het onderschrijven van de historische extreme ontkenning, het radicale antisemitisme en een absoluut “anti-Zionisme”.

De resolutie werd gepresenteerd met de steun van verschillende islamitische landen – sommige vaak omschreven als “gematigd”: Egypte, Tunesië en Marokko. De tekst is geschreven door Palestijnse Autoriteit (PA) “deskundigen.” Sinds 2011 heeft de Palestijnse Autoriteit een zetel bij de UNESCO onder de naam van “Staat Palestina”.

Op 11 juli 2016 heeft de Verenigde Tempelberg Beweging [UTTM] een brief gestuurd aan directeur-generaal van UNESCO, Irina Bokova, waarin haar in sterke bewoordingen wordt gevraagd om de Jordaans-Palestijnse resolutie te blokkeren die bedoeld is om de Joodse band met de Tempelberg in Jeruzalem uit te wissen.

Yosef Rabin, de directeur inzake buitenlandse kwesties van de UTTM organisatie, veroordeelde in een open brief het gedrag van UNESCO en hij schreef:

Yosef Rabin“De ontkenning van de Joodse band met de Tempelberg, omvat een publieke aanval op het Joodse Geloof en Natie en wij zullen niet werkeloos toezien in het aangezicht van een dergelijke godslastering tegenover ons Heiligste der Heiligen. . .

Het is ondenkbaar dat een organisatie die zich inzet voor de bescherming van het erfgoed in de wereld de historische feiten zou negeren in een poging om het Joodse volk [de toegang te ontzeggen] tot de site van hun Heilige Tempel. Zou UNESCO de islamitische band ontkennen met de Kaaba [in Mekka] of van de Katholieke Kerk met Vaticaanstad?”

door Brabosh.com