Groot-Brittannië schort tijdelijk de financiële vergoedingen op van gevangen Palestijnse terroristen

prisonerGaza, 14 augustus 2013. Een eerste groep van 26 Palestijnse terroristen en massamoordenaars passeert de grenspost van Erez tussen Israël en Gaza waar ze feestelijk verwelkomd worden door een massa jubelende Palestijnen. De vrijlating door Israël was een pre-conditie om de PA weer aan de onderhandelingstafel te krijgen. Die onderhandelingen bleken andermaal een maat voor niks. Echter deze Palestijnen waren toch maar mooi teruggekeerd naar hun natuurlijke habitat van haat, geweld en terreur jegens Joden en Israël, “dankzij” de VS en het Westen [beeldbron: Ali Jadallah/APA]

De Britse regering heeft naar verluidt de uitbetaling van hulpgelden aan de Palestijnse Autoriteit met een waarde van £25 miljoen (ca. 30 miljoen euro) voor onbepaalde tijd opgeschort nadat was gebleken dat de hulpgelden worden gebruikt om veroordeelde terroristen te vergoeden.

Volgens de Britse krant The Sun heeft Priti Patel, de Britse minister voor Internationale Ontwikkeling, haar departement de opdracht gegeven om de uitbetaling tijdelijk op te schorten, die zowat een derde vormt van het totale bedrag dat Groot-Brittannië jaarlijks aan de Palestijnse Autoriteit doneert, totdat de PA kan aantonen dat de hulpfondsen toekomen bij diegenen waarvoor ze in feite bedoeld zijn.

Paul Charney, de voorzitter van de  Zionistische Federatie van Groot-Brittannië en Ierland [ZFUK], toonde zich vrijdag 7 oktober 2016 erg verheugd over het feit dat de Britse regering haar financiële bijstand aan de Palestijnen tijdelijk opschort tot aan de voorwaarden wordt voldaan en noemde dit

paul_charney“een grote overwinning, niet alleen voor de pro-Israël gemeenschap, maar tevens voor iedereen die vrede wil zien in het gebied. Jarenlang hebben de ZF en haar aanhangers gewezen op dit schandaal bij de door ons verkozen vertegenwoordigers. Geconfronteerd met de eindeloze obstructies, ontkenningen en volledige onwaarheden, hebben we nooit opgegeven in onze vastberadenheid. Martin Luther King zei dat de boog van het morele universum lang is maar buigt in de richting van rechtvaardigheid, en dat hebben we vandaag gezien.”

Het is in feite schandalig dat dit al zolang duurt. Het misbruik van hulpfondsen om terroristen of hun familie of nabestaanden te verlonen is al jaren een doorn in het oog van diegenen die zich echt bekommeren om vrede in het Israëlisch-Palestijnse conflict, maar hun klachten worden al evenlang genegeerd en geseponeerd door de talrijke donoren in het Westen en in het bijzonder in de landen van de Europese Unie.

Zo verklaarde Catherine Ashton, destijds verantwoordelijk voor het departement inzake Buitenlandse Kwesties voor de Europese Unie, reeds op 14 maart 2010 (bijna 7 jaar geleden dus!) dat zij geen idee heeft wat er gebeurt met de hulpgelden van de Europese Unie die maandelijks naar de Palestijnse gebieden worden overgeheveld. Ashton plande toen een reis naar de Palestijnse gebieden met inbegrip van Gaza en zei daarover vooraf: “Ik wil met eigen ogen zien hoe we ons geld daar besteden en wat voor effect dit heeft aan de grond,” zei ze. Nooit hebben we na haar reis daar nog een antwoord op gekregen.

Jaarlijks (anno 2009) besteedt het 28-landenblok van de Europese Unie ca. 1 miljard euro aan humanitaire en andere hulp voor de Palestijnen, ofte ongeveer 85 miljoen euro maandelijks, dwz: 3 miljoen euro dagelijks, veel geld waarvan tot op heden niemand precies kan zeggen waarvoor het gebruikt wordt.

Ook de Amerikanen zijn blijkbaar wakker geschoten. Zo hebben enkele Republikeinse senatoren op woensdag 28 september 2016 een wetsvoorstel ingediend om de hulpfondsen die worden uitgekeerd aan de Palestijnse Autoriteit, op te schorten totdat de minister van Buitenlandse Zaken kan garanderen dat de Palestijnse Autoriteit geen terroristen of hun families beloont die aanslagen pleegden tegen Israëliërs of Amerikanen, aldus een bericht in JTA (Jewish Telegraphic Agency) van woensdag 29 sep. ’16.

In een verklaring stelde senator Lindsey Graham de vraag:

“Waarom betaalt de Palestijnse Autoriteit jonge Palestijnen om terreuraanslagen te plegen tegen onschuldige Amerikanen zoals Taylor Force of Israëliërs? De Palestijnen moeten beslissen: veroordelen zij deze verschrikkelijke daden of belonen zij die? U kunt geen vredespartner zijn wanneer u mensen betaalt om terreurdaden te bedrijven. De keuze die de Palestijnen moeten maken bepaalt het type partnerschap dat zij zullen hebben met de Amerikanen in de komende jaren.”

door Brabosh.com

De hulpgelden aan de Palestijnse Autoriteit worden nog aan andere zaken besteed. Zoals bv. dit nieuwe Presidentieel Paleis van Mahmoud Abbas in Surda nabij Ramallah, dat onlangs in gebruik werd genomen. Het Paleis is ondermeer voorzien van twee helicopterplatformen, twee zwembaden, een jacuzzi, restaurant en van de laatste technologische snufjes. Kostprijs: ca. 11,4 miljoen euros...
abbas-paleis2

Advertenties