Vrouwelijk flottielje tracht vandaag Gaza te bereiken in een poging Israël’s legale blokkade te doorbreken

hope

Vandaag, woensdag 5 oktober 2016, hoopt een flottielje bestaande uit twee zeilboten, de Amal en de Zaytouna, via de Middellandse Zee aan te leggen aan de Gazaanse kust. Daarvoor moeten ze wel eerst Israël’s legale blokkade van de Gazastook doorbreken. Vijftien vrouwen hopen om deze woensdagvoormiddag met hun zeilschip de Zaytouna de Israëlisch marine te verschalken

“Maar we zijn bang dat de Israëliërs ons zullen aanvallen om te verhinderen dat we de kust van Gaza zouden bereiken,” zei de woordvoerster van het Free Gaza Flotilla Claude Leotic. Tja, als ze zich niet gewelddadig verzetten tegen Israël hebben ze niets te vrezen. In het slechtste geval zal hun boot enkel aan de ketting worden gelegd in de Israëlische haven van Ashod.

mujeres2Het zoveelste flottielje had op woensdagavond 14 september ’16 het anker gelicht en vertrok vanuit de Spaanse haven van Barcelona richting Gaza. Het activisten gezelschap bestaat ditmaal uit louter vrouwen en zeilt onder de banier “Mujeres Rumbo a Gaza” (Vrouwenboot naar Gaza) naar hun terroristenvrienden in de Strook.

Het kleine flottielje bestaat in feite uit slechts twee kleine zeilschepen, die elk een capaciteit hebben van maximaal 15 opvarenden. De zeilscheepjes Amal (Hoop) en de Zaytouna (Olijf) brengen een paar dozijn vrouwen van verschillende naties naar Gaza met het doel om Israël’s zeeblokkade van Gaza te boycotten. De dappere Dwaze Grieten bezweren dat ze, na het débacle met de Mavi Marmara, de Israëlische marine zullen trotseren en ditmaal met de blokkade met succes zullen doorbreken.

Inmiddels bereidt Israël zich voor om de poging te dwarsbomen van het flottielje om de legale zeeblokkade van Gaza op illegale wijze te doorbreken. Israël’s ministerie van Buitenlandse Zaken zal naar verluidt haar uiterste best doen om de kwestie delicaat op te lossen. Het ministerie heeft verzocht om, het incident met de Mavi Marmara indachtig, elke mogelijke diplomatieke en media schade zoveel mogelijk in te perken. In juni laatstleden, heeft de Israëlische marine een Zweeds flottielje onderschept voor de kust van Gaza zonder noemenswaardige incidenten en werd het schip in de haven van Ashdod gesleept.

door Brabosh.com