Videoverslag IAC conferentie: ‘Hoe moeten wij de BDS bevechten?’

BDS-anti2

Van 24 tot 26 september 2016 vond in Washington DC, VS, de Nationale Conferentie van de Israeli-American Council (IAC) plaats. Een Amerikaanse pro-Israëlische lobbygroep die de volgende 3 doelstellingen promoot en beschermt: 1. De Joodse en Israëlische identiteit van de jonge generatie; 2. Israël als de natiestaat van het Joodse Volk en 3. De Israëlisch-Amerikaanse en Joodse volkseigenheid.

Eén van de thema’s op deze jaarlijkse conferentie was hoe de boycot-Israëlbeweging aka BDS (Boycot, Divestment, Sanctions) te bestrijden. Deze openlijk antisemitische beweging heeft slechts één doel: met alle middelen trachten de Joodse staat Israël vande kaart te vegen. De BDS is wereldwijd georganiseerd, dus ook in België en Nederland, maar is vooral actief in de Verenigde Staten aan de campussen van de Amerikaanse Universiteiten via congressen, campagnes, evenementen enz.

In dit korte videoverslag geven vijf figuren van belangrijke pro-Israëlische organisaties enkele tips hoe de boycot-Israëlbeweging BDS te bestrijden:

♦ Gepensioneerd IDF brigade-generaal Sima Vaknin Gil, namens Israël’s ministerie van Strategische Zaken;
Roz Rothstein, CEO en medeoprichter van de Amerikaanse organisatie Stand With Us;
Jonathan S. Kessler, directeur voor Strategische Initiatieven voor AIPAC;
Morton Klein, nationaal president van de  Zionistische Organisatie van Amerika (ZOA);
Oded Revivi, burgemeester van Efrat in Judea, Buitenlands Zaakgelastigde voor de YESHA Council, de koepelorganisatie van Joodse gemeenschappen in Judea & Samaria.

Video: Hoe moeten wij de BDS bevechten?