Palestijnen: Slecht nieuws voor Israël-Haters [Khaled Abu Toameh]

tamimiGush Etzion, Judea, 2 augustus 2016. Sjeik Abdullah Tamimi spreekt op een seminarie over de relaties tussen Joden en Arabieren [beeldbron: The Gatestone Institute]

Sjeik Abdullah Tamimi en zijn collega’s geloven niet in boycots en desinvestering. Ze zijn ervan overtuigd dat echte vrede kan worden bereikt door een dialoog tussen Palestijnen en alle Israëliërs – Niet alleen degenen die aangesloten zijn bij de linkervleugel. De Israëlische linkervleugel, zo stellen ze, heeft geen monopoly op het sluiten van vrede.

Voor Tamini begint echte vrede tussen de mensen en door economische samenwerking en het verbeteren van de leefomstandigheden van de Palestijnen. Dit, zo legt hij uit, is belangrijker dan de gesprekken over de oprichting van een Palestijnse staat die volgens hem, onder de huidige omstandigheden, geen realistische optie is. Dit idee gaat in tegen de ideeën van de voorstanders van “anti-normalisatie” en anderen in het Westen die duidelijk niet handelen naar de ware belangen van de Palestijnen door het bevorderen van boycots en desinvesteringen tegen Israel.

Corrupt leiderschap is altijd de belangrijkste tragedie geweest voor de Palestijnen. Maar het heeft ook een vacuüm gecreëerd dat een kans biedt voor Palestijnen zoals Tamini, om te zoeken naar andere alternatieven. Dit is natuurlijk slecht nieuws voor degenen die Israel haten en hopen het te vernietigen. Nu is de vraag, wie zal overwinnen: Palestijnen en hun Joodse buren in de West Bank die in vrede willen leven, of de anti-Palestijnse, anti-Israel, “anti-normalisatie” activisten die een ware vrede tegen elke prijs willen laten ontsporen?

door Khaled Abu Toameh

Lees hier het hele artikel van Khaled Abu Toameh van 12 september 2016 op de website van The Gatestone Institute:

gatestone-logo2