RIP Shimon Peres (2): De onnavolgbare typisch Joodse humor van Shimon Peres plus 3 x video


Former Israeli President Shimon Peres Goes Job Hunting

Oud-president Shimon Peres, weet nog steeds niet van ophouden. Hij wil weer aan de slag, om het even wat. Maar heeft hij wel genoeg ervaring op zak? In deze grappige video relativeert hij alles maar vooral zichzelf. De videoclip werd tot op heden reeds 709.465 keer aangeklikt.

De Israëlische president Shimon Peres, legt hier op 7 maart 2013 in de Europese Commissie te Brussel op humoristische wijze uit wat de grootste bijdrage is van het Joodse volk aan de rest van de wereld. Een typisch Joods doordenkertje van  de legende Shimon Peres:

“Wat is de grootste bijdrage van het Joodse volk aan de rest van de wereld?

Mijn antwoord is: ontevredenheid.

Het Joodse volk wil maar niet tevreden zijn. Als hij [de Jood] werkelijk tevreden zou zijn, dan twijfel ik aan zijn Joods-zijn. Waarom zijn wij ontevreden? Omdat wij denken dat het verkeerd is om de huidige situatie te beschouwen als een fait accompli (voltooid feit.)

Wij denken dat de wereld beter kan worden. En dat is de reden waarom wetenschap en creativiteit zo diep in onze DNA verankerd zit omdat wij ons voortdurend moeten aanpassen. En verandering is de bron van creativiteit en uitvindingen.”

President Shimon Peres – Be My Friend For Peace

(Noy Alooshe Remix Video)

De toenmalige  president Shimon Peres van Israël, scoorde met deze nieuwe YouTubehit “Be My Friend For Peace” grote ogen [tot op heden reeds 456.308 maal aangeklikt!]. Een amusante remix gemaakt door de gekende Israëlische DJ Noy Alooshe.

Die deed dat reeds eerder met Netanjahoe in de remix “Bi Bi Pro Americano“. Een hilarische videomanipulatie van premier Benjamin Netanjahoe’s toespraak die hij op dinsdag 24 mei 2011 aflegde in het Amerikaanse Congres. De sfeer was er opperbest en zoals u kan merken was (is nog?) heel Amerika in de ban van Bibi, èn… de liefde was die dag absoluut wederzijds [111.612 hits tot op heden].

Een jaar eerder (februari 2011) had de Israëlische DJ Noy Alooshe een gigantische hit met de remix “Muammar Gaddafi – Zenga Zenga Song“, waarin hij beelden van een schaars geklede danseres toonde die een bijzonder suggestieve dans uitvoerde. Alooshe, combineerde die beelden van de Libische terroristenleider Moeammar Al Gaddafi die als een krankzinnige ergens vanop een balkon zijn aanhangers toespreekt. De persiflage werd een monsterhit met op dit ogenblik meer dan vijf miljoen clicks [5.189.228], waarvan uiteraard de meeste in de Arabische wereld.