Iran bedreigt Israël tijdens militaire parade: ‘Wij zullen Tel Aviv en Haïfa tot stof doen wederkeren’

dust2
Tijdens een militaire parade in de Iraanse hoofdstad Teheran op woensdag 21 september 2016 werden er lange-afstandsraketten getoond, tanks en het door Rusland geleverde S-300 grond-naar-lucht missilelanceersysteem. In de haven van Bandar Abbas aan de Golf toonde de marine 500 oorlogsschepen, evenals duikboten en helicopters, en dat op een ogenblik dat er hoge spanningen heersen met de Verenigde Staten omtrent deze strategische waterweg.

Het Iraanse persagentschap Fars berichtte dat een van de raketten een opschrift droeg met een boodschap in het Hebreeuws waarop werd gezegd: “Israël moet van de wereld worden gevaagd.”

Bij het plaatje hierboven:
Onder de wapens die werden getoond bevond zich de lange-afstands ballisstische missile “Zolfaqar”, zo genoemd naar het legendarische zwaard, een gespleten zwaard met twee punten, dat de profeet Mohammed gaf aan imam Ali ibn Abi Talib (plaatje hieronder).

zolfaqar

Die missile heeft “een cluster raketkop die in staat is om doelen te raken verspreid over de grond,” aldus het persagentschap Tasnim. Een spandoek aan de zijkant van de truck die de nieuwe “Zolfaqar” missile vervoerde stond een dreigement te lezen gericht aan Iran’s aartsvijand Israël:

“Als de leiders van het Zionistische regime een fout maken dan zal de Islamitische Republiek Tel Aviv en Haifa tot stof doen wederkeren.”

Dus niet alleen dreigt Iran een oorlogsmisdaad te voeren, ze dreigen tevens om dat te doen met een clustermunitie waarvan het gebruik eveneens een oorlogsmisdaad is. Een woordvoerder van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International reageerde furieus:

“Maar dat is gewetenloos! Euh, je hebt het toch over Joden die extra slaapkamers bijbouwen aan hun huizen in de wijken van Jeruzalem, hè?”

Zoals steeds hebben mensenrechtenorganisaties andere prioriteiten als het om Israël gaat, zoals bv. Joden demoniseren die woningen bouwen en verfraaien in Oud-Jeruzalem voorbij de Groene Lijn. Dat is pas een echte misdaad, ja toch? 😦

Amerikaanse militaire steun
Ook majoor-generaal Mohammad Hossein Baqeri (plaatje rechts), de stafchef van het Iraanse leger, had een boodschap voor Israël. Hij vertelde dat Iran haar wapentechnologie heeft opgedreven nadat de Verenigde Staten op 14 september jl. een militair wapenakkoord ondertekenden met Israël ter waarde van 38 miljard dollars verspreid over de volgende tien jaren [2019-2028] ofte 3,8 miljard dollars jaarlijks.

Dat is een aanzienlijke verhoging dan de 3,1 miljard dollars die Israël momenteel jaarlijks van de VS krijgen in militaire steun onder het huidige 10-jaren akkoord. Het American Israel Public Affairs Committee [AIPAC], de grootste pro-Israël lobbygroep, prees president Obama voor het afronden van dit akkoord en zei dat dit “een sterke boodschap zal zenden aan Israël’s vijanden.”

Generaal Baqeri reageerde hierop tijdens zijn toespraak op de militaire parade van 21 sep.:

majoor“Het criminele [Amerikaanse] gebaar om een akkoord te ondertekenen om een ondersteunend militair pakket te presenteren aan het Zionistische regime, is een wanhopige poging om het veiligheidsvacuüm van het regime  [Israël] te beschermen en maakt ons meer dan ooit vastbesloten onze militaire macht verder op te drijven.”

Generaal Baqeri verklaarde dat Iran vrede wenst. Maar hij vertelde ook dat Iran haar lessen heeft getrokken uit de acht jaar durende oorlog met Irak [1980-1988] en “deze ervaring dient thans als een gids voor ‘onze geloofsgenoten’ in Syrië, Palestina, Libanon, Irak, Afghanistan, Jemen en Bahrein,” een opsomming van landen waarmee Iran politieke, religieuze en militaire betrekkingen onderhoudt.

door Brabosh.com

Advertenties