Leugen van de dag van Mahmoud Abbas: ‘De bezetting berooft ons van alles!’

dollar04Abbas op 17 september 2016: “De bezetting berooft ons van alles!”

Op zaterdag 17 september ’16 sprak PA-president Mahmoud Abbas de vergadering van de Niet-Geallieerde Naties toe, die plaatsvond op het Margarena Eiland in Venezuela. “Wij willen vrede voor iedereen, zonder uitzondering,” zei Abbas verwijzend naar het Franse Vredesinitiatief dat gebaseerd is op op het vredesvoorstel van de Arabische Liga uit 2002.

Hij sprak met geen woord over het initiatief van de Russische president Poetin dat naar verluidt eind oktober zou plaatsvinden en dat nochtans heel wat meer gewicht in de schaal gooit dan het Franse, dat maar niet van de grond lijkt te komen, nadat het a priori werd verworpen door Israël.

Abbas herhaalde zijn pre-condities van voorheen mits enkele varianten: 1. onmiddellijke bouwstop in de nederzettingen, 2. de vrijlating van alle Palestijnse gevangenen en 3. het afbreken van de Veiligheidsmuur. Niks nieuws onder de zon dus.

Opmerkelijk: één van de dingen die Abbas zei in zijn toespraak is:

de bezetting berooft ons van alles.

Ha ja? Is dat zo? Het klopt dat het nieuwe Presidentieel Paleis van Mahmoud Abbas nabij Ramallah inderdaad “maar” twee helicopterplatformen heeft. Naast twee zwembaden, een jacuzzi, restaurant… en voorzien van de laatste technologische snufjes. Bouwkosten: ca. 11,4 miljoen euros.

Het paleis, dat intussen voltooid is, werd door de PA ontworpen voor “een president van een natie die zodanig veel afhankelijk is van [buitenlandse] hulp dat vorig jaar de Palestijnse Autoriteit een noodbudget diende goed te keuren omdat een en ander werd tegengehouden door Israël,” berichtte The Mail on Sunday (MoS) op 27 maart 2016.

Mahmoud Abbas eist in Venezuela dat Israël de Veiligheidsmuur afbreekt die Palestijnse terroristen belet om aanslagen te plegen in Israël. Maar kijk hieronder eens op het plaatje waar Abbas zowaar zelf een echte Veiligheidsmuur liet bouwen rondom zijn indrukwekkende Paleis.

Die Muur is waarschijnlijk bedoeld om ongewenste westerse pottenkijkers buiten te houden die zich zouden kunnen afvragen wat er al die jaren met al die honderden miljoenen dollars en euros hulpfondsen  is gebeurd. Wat mij betreft: breek onmiddellijk die Muur (van Abbas) af!

Of in de woorden van wijlen de Amerikaanse president Ronald Reagan die hij aan de Berlijnse Muur in 1967 uitsprak  tegen Michail Gorbatsjov van de Sovjet Unie: “Mister president, tear down this wall!” Inderdaad: “President Abbas, breek dat tuinmuurtje weer af!” 😉

Het nieuwe Presidentieel Paleis van Mahmoud Abbas in Surda nabij Ramallah
abbas-paleis2