Verenigde Staten plaatsen andermaal topfiguur van Hamas op lijst ‘meeste gezochte misdadigers’

wanted2

De Verenigde Staten hebben op vrijdag 16 september 2016 Fathi Hammad, een prominente leider van de terreurorganisatie Hamas, op hun terreurlijst van “meest gezochte buitenlandse criminelen” geplaatst, berichtte Arutz Sheva op vrijdag 16 september 2016.

De 55-jarige Hammad, afkomstig uit de noordelijk gelegen stad Beit Lahia in Gaza, werd in april 2009 aangesteld als minister van Binnenlandse Zaken voor Hamas. Totdat vijf jaar later, op maandag 2 juni 2014, de Palestijnse leider Mahmoud Abbas zijn nieuwe Fatah-Hamas eenheidsregering voorstelde waarin ook vijf Gazanen zetelden, maar wel zonder Hamad.

Dat kabinet kreeg meteen de steun van de Europese Unie, van de Verenigde Naties èn zelfs van de Verenigde Staten, wat in Israël zelves terecht op groot ongeloof en bijzonder groot ongenoegen werd onthaald. Spoedig bleek dat het een zoveelste truuk was van Abbas, bedoeld om het Westen op het verkeerde been te zetten (wat hem overigens aardig gelukt is). De Fatah-Hamas eenheidsregering heeft nooit één keer samen vergaderd en het intiatief werd even snel begraven als dat het was ontstaan.

Hamas, de terreurorganisatie die sinds de zomer van 2007 de volledige controle uitoefent over de Gazastrook, werd al vele jaren geleden door de Verenigde Staten opgelijst als een “buitenlandse terreurorganisatie”. Dat deed overigens ook het 28-landenblok van de Europese Unie. Echter, in december 2014 schrapte de EU om onbegrijpelijke redenen Hamas terug van die zwarte lijst. Een incident dat veel ergenis opriep in Israël maar vooral in de Verenigde Staten.

Fathi HamadOnder de nieuwe benaming, wordt het aan Amerikaanse staatsburgers en bedrijven verboden om voortaan nog zaken te doen met Fathi Hammad en elk eigendom dat hij bezit in de VS zal worden aangeslagen en eventuele bankrekeningen die hij heeft in de VS zullen eveneens worden bevroren.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat de Hamasleider op de terreurlijst plaatsten wordt Fathi Hammad ervan beschuldigd dat hij zijn positie misbruikte “om terreurcellen te coordineren“. In de verklaring van het ministerie wordt ook gezegd dat Hammad de publieke televisieomroep Al-Aqsa TV van Hamas had opgericht “die programma’s uitzendt die speciaal werden opgemaakt met het doel om kinderen te recruteren om strijders en zelfmoordbommenleggers voor Hamas te worden van zodra zij volwassen zijn.”

♦ Hammad heeft in het verleden opgeroepen om de “broeders van apen en varkens” te vermoorden, waarmee hij uiteraard de Joden bedoelde. Hij heeft tevens rivaal Al Fatah opgeroepen om aan te sluiten bij Hamas en de “Jihad te voeren tegen Israël” en hij heeft tevens verklaard dat Israël binnen de acht jaar zal verdwenen zijn. In oktober vorig jaar (2015), meteen nadat een nieuwe golf van Palestijnse terreur begon in Israël, verklaarde Hamad dat “Allah de mens heeft geschapen om jihad te voeren” en dat “deze intifada nooit zal stoppen“.

♦ Nochtans, ondanks zijn virulente Israël- en Jodenhaat, geeft Hammad toch blijk van flink wat opportunisme als het over hemzelf of zijn naaste familie gaat. Toen zijn 3-jaar oude dochter ernstig ziek werd stuurde hij haar voor een goede medische zorg naar een Israëlische ziekenhuis, met name het Barzilai Hospital in Ashkelon. Dezelfde stad in het zuiden van Israël die al sinds 2002 regelmatig door Hamas (en andere Palestijnse terreurgroepen) wordt bestookt met raketten en mortiergranaten. Gedurende de periode dat zijn dochtertje in Ashkelon werd verpleegd werden er uiteraard geen raketten op de stad afgevuurd. Nadien werd het meisje voor nazorg doorgestuurd naar Jordanië, waarvoor de goedkeuring werd verleend door toenmalig Israël’s defensie minister Ehud Barak en door het IDF [bron]

♦ Fathi Hammad is ook een felle voorstander van het gebruiken van onschuldigen als menselijk schild. In een toespraak van 29 februari 2008 [bekijk hier de videobeelden] richtte hij zich in het openbaar tot het Gazaanse massa en zei:

Voor het Palestijnse volk is de dood een industrie geworden, met inbegrip van de vrouwen en tevens al de mensen die in dit land leven. Ook de ouderen worden hiervan niet uitgesloten, noch de moedjahedien (heilige strijders) en de kinderen. Dit is waarom wij menselijke schilden hebben gevormd van de vrouwen, de kinderen, de ouderlingen en de moedjahedien, met het doel om de Zionistische bombardeermachine uit te dagen. Het is alsof wij zeggen tegen de Zionistische vijand: ‘Wij houden van de dood zoals u van het leven hoidt.'”

♦ Een Gazaanse welzijnsorganisatie genoemd Waad, die wordt voorgezeten door Fathi Hammad, loofde in november 2009 een beloning uit van 1,4 miljoen dollar uit aan elke Israëlische Arabier die een Israëlische soldaat ontvoerde. Het was voor het eerst dat een dergelijk aanzienlijk bedrag werd aangeboden voor een terreuractie van die aard [bron]

♦ Opmerkelijk was ook de tirade die Hamasminister Fathi Hammad al schuimbekkend afstak op de Egyptische televisie in april 2012 [videobeelden hier] met inbegrip van wat hij zei over de origine van de Palestijnen “Wie zijn de Palestijnen?”:

“Wanneer wij om de hulp zoeken van onze Arabische broeders, verzoeken wij hun hulp niét om te eten, leven, drinken, kleden of om een luxeleven te leiden. Neen. Wanneer wij om hun hulp vragen is dat om de Jihad voort te zetten… Allah zij geprezen, wij hebben allemaal Arabische wortels en elke Palestijn, in Gaza en doorheen heel Palestina, kan zijn Arabische wortels bewijzen, of zij nu afkomstig zijn uit Saoedi-Arabië, uit Jemen of van om het even waar. Wij hebben allen hetzelfde [Arabische] bloed. Dus, waar zijn  uw affectie en barmhartigheid [voor ons] gebleven? ….

Persoonlijk is mijn halve familie van Egyptische origine. Wij zijn dat allemaal. Meer dan 30 families in de Gazastrook worden Al-Masri [ = “Egyptisch”] genoemd. Broeders, de ene helft van de Palestijnen zijn Egyptenaren en de andere helft zijn Saoedi’s. Wie zijn de Palestijnen? Wij hebben vele families die Al-Masri worden genoemd, van wie de wortels in Egypte liggen. Egyptenaren! Zij zijn misschien afkomstig uit Alexandria, uit Cairo [zoals Yasser Arafat bv.], uit Dumietta, vanuit het noorden, vanuit Aswan en vanuit Opper-Egypte. Wij zijn Egyptenaren. Wij zijn Arabieren. Wij zijn moslims. Wij zijn deel van jullie. Allah Akbar [Allah is Groot]. Iedereen prijst Allah. Allah Akbar. Hoe kunnen jullie stilzwijgend toekijken, o moslims, wanneer het volk van Gaza aan het sterven is?”

hamad03

door Brabosh.com

Advertenties